Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Dones en xarxa, Dones ciutadanes a Rubí, per potenciar la participació de les dones a internet Al setembre començaran els cursos de formació per a dones per augmentar la seva presència a la xarxa. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Dones en xarxa, Dones ciutadanes a Rubí, per potenciar la participació de les dones a internet

Al setembre començaran els cursos de formació per a dones per augmentar la seva presència a la xarxa.
Unes 30 dones van assistir a la presentació del projecte “Dones en xarxa, Dones ciutadanes a Rubí” que va comptar amb la presència de l’alcaldessa de Rubí, Carme Garcia Lores; la regidora de la Dona, Maria Mas, el regidor del Comissionat per a la Societat de la Informació, Martí Pujol i la representant de l’entitat Dones en Xarxa, Maria Freiria.

En l’acte, es va donar a conèixer el funcionament i els continguts de la web www.donesenxarxa.cat, una web que vol promocionar l’ús d’internet com a eina de comunicació, relació i participació de les dones per superar l’exclusió digital per raó de gènere, amb l’organització de tallers diversos i xerrades de sensibilització sobre la importància de la presència de les dones a la xarxa com a creadores de continguts i no només com a consumidores.

Un d’aquests tallers, que començarà a fer-se al mes de setembre, ensenyarà a les dones que no són usuàries d’internet a navegar per la web de Dones en xarxa i a consultar-ne els seus continguts. També s’organitzarà un altre taller per fomentar la xarxa com espai de participació amb la creació de nous espais que ajudin a augmentar aquesta participació de les dones rubinenques a internet. A més, s’ha creat la web Dones en xarxa de Rubí, que aglutina els continguts relacionats amb la dona a la nostra ciutat com ara notícies, entitats de dones, agenda del municipi i blocs fets per ciutadanes rubinenques, entre d’altres.

Totes aquestes accions són fruit d’un conveni signat entre l’Ajuntament de Rubí i l’Associació Dones en Xarxa per fomentar l’ús d’Internet com una eina més de participació de les dones en l’exercici de la ciutadania. Aquesta associació és una entitat que, mitjançant internet, vol ser un punt de trobada virtual i un espai de reflexió de les iniciatives i opinions de les dones progressistes de Catalunya a la xarxa i estendre la Societat de la Informació amb mesures que afavoreixin la igualtat d’oportunitats de les dones.

Per a més informació sobre els tallers, cal adreçar-se a la regidoria de la Dona, rambleta Joan Miró, s/n, tel. 93 581 39 00, de dilluns a divendres, de 9 a 14 h i de dimarts a dijous, de 16 a 18 h.