Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Desactivat el PLASEQCAT un cop finalitzades les tasques per assegurar el reactor que ha explotat a l’empresa Lainco L'incident no ha causat cap ferit, però ha obligat a evacuar de manera preventiva 8 treballadors d'aquesta indústria de Can Jardí. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Desactivat el PLASEQCAT un cop finalitzades les tasques per assegurar el reactor que ha explotat a l’empresa Lainco

L'incident no ha causat cap ferit, però ha obligat a evacuar de manera preventiva 8 treballadors d'aquesta indústria de Can Jardí.
La Direcció General de Protecció Civil ha desactivat a les 16h el Pla d'emergències exterior del sector químic de Catalunya (PLASEQCAT), activat aquest matí arran de l’explosió d’un reactor a l’empresa Lainco, ubicada al polígon industrial de Can Jardí.

L’explosió s’havia produït mentre es feien uns treballs de soldadura. En el moment de l’explosió havia volat la tapa del reactor i s’havien emès vapors tòxics, que s’han dissipat a l’aire i no han provocat cap afectació a l’exterior. L’incident no ha provocat cap ferit, però s’han evacuat 8 treballadors de manera preventiva.

El reactor havia quedat inclinat i inestable, per la qual cosa s’ha hagut de desplaçar una grua de gran tonatge i una plataforma fins a la indústria rubinenca per assegurar el reactor i evitar que caigui sobre un altre dipòsit.

Bombers ha confirmat que ja no hi ha perill, mentre que l’empresa ha informat que ha desconnectat els conductes del reactor i l’ha baixat a terra. El reactor es quedarà en un lloc segur a l’espera que l’empresa en faci una valoració dilluns.

Al lloc de l’accident s’hi havia desplaçat una ambulància preventiva del SEM. La Policia Local havia tallat preventivament els carrers propers.

Lainco, S.A. és una empresa química d'investigació, desenvolupament, fabricació, envasat i comercialització de productes fitosanitaris i farmacèutics.