Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Dels 153 gossos que l’Ajuntament ha recollit aquest any, només el 40% portava xip identificatiu El consistori ha engegat una campanya informativa adreçada als centres veterinaris incidint en l’obligació de tots els propietaris d’identificar i censar els animals domèstics de companyia. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Dels 153 gossos que l’Ajuntament ha recollit aquest any, només el 40% portava xip identificatiu

El consistori ha engegat una campanya informativa adreçada als centres veterinaris incidint en l’obligació de tots els propietaris d’identificar i censar els animals domèstics de companyia.
L’Ajuntament de Rubí demana la col·laboració dels centres veterinaris del municipi per tal d’incrementar el nombre d’inscripcions d’animals domèstics de companyia al cens municipal i la seva identificació mitjançant un microxip. Per aquest motiu, el consistori ha posat en marxa una campanya informativa adreçada a aquest col·lectiu amb l’objectiu que aquests professionals traslladin als propietaris de gossos, gats i fures l’obligatorietat d’identificar i censar els seus animals, tal i com recull la Llei de Protecció dels Animals i l’ Ordenança municipal reguladora de Tinença d’Animals.

Així, l’Ajuntament està fent arribar als diferents centres veterinaris del municipi informació sobre el procediment per efectuar el registre censal d’un animal de companyia i fulls de sol·licitud per a dur a terme la inscripció al cens. A més, també se’ls facilita plànols de les zones d’esbarjo per a gossos que hi ha a Rubí, uns espais on no cal dur els gossos lligats amb la corresponent cadena o corretja, excepte en el cas dels gossos potencialment perillosos, que obligatòriament han d’anar lligats i amb morrió.

L’any 2009, dels 244 gossos que va recollir l’Ajuntament, només 56 portaven xip (22,95%), L’any passat, aquesta xifra va augmentar fins al 28,2%, mentre que entre l’1 de gener i el 31 d’agost d’aquest any, el percentatge de gossos identificats ha estat del 41,17% (portaven microxip 63 dels 153 gossos recollits). Els animals no identificats recollits al carrer resten en instal·lacions d’acollida fins que són adoptats, ja que des de l’any 2007 està prohibit el seu sacrifici. Només aquests primers 8 mesos de l’any, la despesa que ha suposat la recollida i el manteniment dels gossos abandonats ha estat superior als 93.000 euros.

Amb l’objectiu que cada cop siguin més els animals domèstics de companyia identificats amb el corresponent xip i inscrits al cens municipal, l’Ajuntament ha posat en marxa aquesta nova campanya.

Paral·lelament, la Policia Local intensificarà el control d’aquells animals que no estiguin identificats amb un microxip. A banda d’aquest aspecte, els agents també incidiran en la no recollida d’excrements de la via pública i vigilaran que els gossos es portin sempre lligats, excepte en les zones d’esbarjo per a gossos, i que no passegin per zones prohibides, especialment les zones de jocs infantils.