Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí celebra el Dia d’Andalusia aquest cap de setmana La Biblioteca acollirà la presentació d’un llibre sobre fets de la guerra civil a Andalusia. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí celebra el Dia d’Andalusia aquest cap de setmana

La Biblioteca acollirà la presentació d’un llibre sobre fets de la guerra civil a Andalusia.
L’alcaldessa de Rubí, Carme García, assistirà al sopar del Dia d'Andalusia a Rubí el pròxim divendres 26 de febrer a partir de les 21.15 h hores a la carpa instal·lada al parc de Ca n’Oriol. Abans, aquest cap de setmana festiu dedicat a la cultura andalusa, haurà estat inaugurat amb un vi d’honor i la conferència “L’ideal de Blas Infante” de Francisco García Duarte, i posteriorment, s’oferirà als assistents un concert i ball a càrrec de la Banda de Música de Santa Cecília de Arjonilla (Jaen).

El dissabte, els actes de celebració del Dia d’Andalusia a Rubí, organitzats per la Coordinadora d’Entitats de Cultura Andalusa de Rubí (CECAR), començaran a les 9.30 h amb la concentració d’entitats de cultura andalusa de Rubí a la plaça de Pere Aguilera que faran una cercavila pels carrers de la ciutat, acompanyats per la Banda de Música de Santa Cecília d’Arjonilla (Jaen).

Posteriorment, l’alcaldessa farà la tradicional ofrena floral al monument de Blas Infante a la plaça d’ Andalusia a les 12 h i marxarà al parc de Ca n’Oriol on hi haurà, a les 14 hores, una paella popular. La missa rociera a les 16.30 h i el festival d’entitats andaluses de Rubí tancaran les activitats d’aquest dia.

Un llibre sobre la guerra civil a Andalusia

En el marc d’aquestes celebracions, la Biblioteca Mestre Martí Tauler acollirà el mateix dia 27 de febrer a les 12 hores, la presentació del llibre “Mi abuelo Domingo y la guerra civil en Lobras”, sobre fets de la guerra civil a Andalusia, a càrrec del catedràtic rubinenc Jaume Ribot Martín. Durant l’acte, es presentaran dades inèdites procedents dels arxius militars sobre el Consell de Guerra Sumaríssim seguit contra l’avi matern de Jaume Ribot, que havia estat president del Comitè d’aquest petit poble de La Alpujarra de Granada, i que han generat que l’actual Ministre de Justícia, Francisco Camacho, concedís a favor del seu avi la Declaració de reparació i reconeixement personal.

Per acabar la commemoració d’aquesta festa a la nostra ciutat, el diumenge, 28 de febrer se celebrarà el Dia de la Convivència que la Federació d’Entitats Culturals Andaluses de Catalunya (FECAC) organitza en col·laboració amb l’Ajuntament de Rubí al parc de Ca n’Oriol, amb concurs de sevillanes, actes institucionals i l’actuació musical del grup Amigos de Ginés.