Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Commemoració del Dia Internacional contra la Violència de Gènere L’Ajuntament de Rubí ha preparat un total de 22 activitats al novembre relacionades amb aquesta celebració que té lloc el pròxim dia 25. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Commemoració del Dia Internacional contra la Violència de Gènere

L’Ajuntament de Rubí ha preparat un total de 22 activitats al novembre relacionades amb aquesta celebració que té lloc el pròxim dia 25.
L’Ajuntament de Rubí ha preparat un total de 22 activitats relacionades amb el Dia Internacional contra la Violència de Gènere que es commemora el pròxim 25 de novembre. Les diferents propostes començaran el 3 de novembre, amb l’exposició d’Amnistia Internacional “NO més violència contra les dones”, que es farà a dos espais diferents, i acabaran amb la representació de l’obra de teatre “Soterrani” el 30 de novembre al teatre municipal La Sala.

“Amb totes aquestes activitats –ha dit la regidora de la Dona, Maria Mas, durant la presentació del programa- volem continuar sensibilitzant a la ciutadania envers aquest tema i donar a conèixer els recursos de què poden disposar les dones que pateixen aquestes situacions”. Segons la regidora, el fet que es parli d’aquest tema, tant amb la commemoració del 25 de novembre com amb les activitats que s’organitzen, significa un avenç “per què les dones perdin la por i per què a nivell social la ciutadania rebutgi aquestes accions contra les dones”.

La principal novetat del programa d’aquest any és la visita que es farà als jutjats de Rubí amb l’objectiu d’apropar les dones al món judicial i que se sentin més segures i tranquil•les en conèixer aquest entorn que sovint produeix neguit quan s’ha d’assistir. Per poder inscriure’s a la visita, la data per la qual encara no s’ha fixat i a la qual podran anar al voltant d’una dotzena de dones, cal posar-se en contacte amb el Servei de la Dona.

Tallers de defensa personal i relaxació, una xerrada sobre experiències d’una dona a la guerra, un seminari d’autoformació per a dones, un espai de trobada sobre la violència contra les dones al món, la presentació dels projectes del concurs dels IES de Rubí Creactiva’t i exposicions de llibres sobre la violència de gènere a la Biblioteca Mestre Matrí Tauler, La Botiga de Rubí i les llibreries L’Ombra i Racó del Llibre són algunes de la resta de propostes d’aquest programa (l’adjuntem complert).

D’altra banda, el mateix dimarts 25 de novembre tindrà lloc la Lectura del Manifest amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere a la plaça de Catalunya a partir de les 18 hores.

Les inscripcions es poden fer al Servei de la Dona, rambleta Joan Miró, s/n, tel. 93 581 39 00, de dilluns a divendres, de 10 a 13 h i de dimarts a dijous, de 16 a 19 h

La violència de gènere a Rubí

Durant aquest any (fins al 30 de setembre), els cossos de seguretat de la nostra ciutat (Policia Local i Mossos d’Esquadra) han rebut un total de 169 denúncies judicials per violència de gènere, de les quals 103 han derivat en detencions, mentre que ordres de protecció dictades pels òrgans judicials, hi ha 115 actualment.

Pel que fa a les dones que han rebut assistència en els diversos serveis que la regidoria de la Dona de l’Ajuntament de Rubí posa a l’abast de les dones que pateixen situacions de violència de gènere, un total de 124 dones han estat ateses al Servei psicològic, 74 de les quals han accedit per primera vegada en aquest 2008 al servei, mentre que una cinquantena d’elles han participat en els tallers per millorar la seva autoestima i les seves habilitats comunicatives organitzats pel servei.

Quant al Servei jurídic que ofereix la regidoria, un total de 161 dones han presentat consultes diverses sobre família i separacions, 13 de les quals han manifestat patir situacions de violència de gènere.

Pel Servei de Teleassistència Mòbil, un telèfon mòbil gratuït que es posa a disposició de les dones per prevenir la seva seguretat i poder ser localitzades ràpidament cas de ser necessari, en el que portem d’any s’han tramitat un total de 16 telèfons, tot i que hi ha vigents 43 afegint els demanats en anys anteriors.

Del total de dones ateses, 8 han ingressat a la Casa d’Urgències, l’equipament municipal de curta estada que l’Ajuntament posa a la seva disposició quan la seva situació personal ho requereix, amb un total de 34 dies d’estada; mentre que el Punt de trobada, l’espai neutral que facilita les visites de fills i filles amb pares i mares, ha atès un total de 13 famílies de Rubí, 5 de les qual eren dones amb situacions de violència de gènere.