Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comencen les jornades de formació per a mares i pares del curs 2011-2012 La inscripció, que es pot fer en línia , està oberta fins al 27 de novembre https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Comencen les jornades de formació per a mares i pares del curs 2011-2012

La inscripció, que es pot fer en línia , està oberta fins al 27 de novembre
L'Ajuntament de Rubí ha obert el període d’inscripcions per a les jornades de formació per a mares i pares que el consistori organitza anualment per tal de donar eines a les famílies per ajudar-los en l’educació dels seus fills i filles, com a reforç i complement de les eines que reben a través de l’escola o d’altres institucions o serveis.

Pel que fa a les temàtiques estan dividides en funció de les edats del nens i nenes. En el cas dels infants més petits, de 0-3 anys, el tema és Som pares, des d’on s’aborden aspectes com el desenvolupament dels fill/es, com són els pares, com treballen els hàbits, com posen límits o com tracten les emocions.

Pel Cicle d’Educació Infantil, el tema és Els reis de la casa, destinat a pares i mares d'infants de 3 a 6 anys, amb temàtiques com saber dir no, descobrir les emocions, l’arribada d’un germanet, hàbits, els avis cangurs; mentre que per Educació Primària, amb Sóc nen, sóc nena, els temes que es tracten són qui és el meu fill/filla, com em veig com a pare o com a mare, la comunicació familiar, com afrontem l’escola, autoestima i seguretat personal; i ja pel cicle de l’ESO, destinat a pares i mares d'adolescents, es tracten aspectes com què és l’adolescència, com comunicar-me amb el meu fill, el control i les negociacions i com arribar a pactes, autoestima i seguretat, parlem de drogues i sexualitat, etc.

Els cursos, que començaran el pròxim 28 de novembre, es faran sempre en dilluns i un cop al mes fins al maig de 2012, excepte el mes de desembre, a les tardes a la Biblioteca Mestre Martí Tauler, en diferents horaris, ja que per Educació Infantil es faran de 15.15 a 17 h, per Primària de 17.15 a 19 h, i per Secundària de 19 a 20.45 h. En el cas dels infants de 0 a 3, els cursos es fan a l’Escola Bressol Municipal La Bruna, els dimecres 30 de novembre, 18 de gener, 8 de febrer, 7 de març, 11 d’abril i 16 de maig, de 17 a 18.45 h, les inscripcions es poden fer fins el 29 de novembre i hi haurà servei gratuït d'acollida infantil. Per la resta de casos, les inscripcions es poden fer fins al pròxim 27 de novembre, bé en línia, bé via telefònica al Servei d'Educació al 93-5887000, o a través del correu electrònic educacio@ajrubi.cat.

Aquest any la formació de pares i mares està vinculada a l'Espai de Debat per i amb les famílies que s'inaugura el pròxim 21 de novembre, a les 17.30 h a l'auditori del Rubí+D amb una conferència de la Dra. en Psicologia M. Jesús Comelles. Aquest espai de debat educatiu per i amb les famílies vol ser un espai de debat real, amb els protagonistes: les famílies, els educadors, els sanitaris..., intentant superar el model de xerrades i/o conferències on és l'expert qui exposa el seu punt de vista i amb un major protagonisme de les famílies.