Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comencen les activitats culturals a la Biblioteca Mestre Martí Tauler La nova programació inclou una cinquantena d’activitats durant els pròxims mesos. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Comencen les activitats culturals a la Biblioteca Mestre Martí Tauler

La nova programació inclou una cinquantena d’activitats durant els pròxims mesos.
L’exposició “Del ABC al SMS” ha iniciat el nou cicle d’activitats culturals de la Biblioteca Mestre Martí Tauler després del període de vacances. Fins al 30 de setembre, la sala infantil acull una mostra del Consell català del llibre per a infants i joves que fa un recorregut a través de la literatura infantil i juvenil per tot el procés d’aprenentatge de l’escriptura i de la lectura i de com aquesta forma part de les nostres vides, a través de llibres d’imaginaris i abecedaris; de llibres on l’escriptura es converteix en un joc i d’altres que demostren com és d’important aprendre a escriure. A més, es presenta una selecció de les millors novel·les juvenils de cartes, diaris, correus electrònics o xats.

Un altra exposició que també comença aquesta setmana és “Fotografies dels meus viatges” de l’artista rubinenc Miquel Mas, dintre de la commemorativa “Trajectòria. Miquel Mas, 50 anys d’exposició” que s’inaugurarà el dimecres 14 de setembre en diversos espais culturals de la ciutat, entre els quals hi ha la biblioteca.

Però a més de les exposicions, la Biblioteca enceta amb la nova temporada tot un programa que inclou una cinquantena d’activitats per tal d’ampliar la seva oferta de serveis als usuaris/es i consolidar-se com a punt de referència de recerca d’informació i de centre d’activitats culturals.

Així, la primera d’aquestes activitats previstes és la presentació del llibre “Levántese quien pueda y otros relatos: narraciones de una vida de locura” a càrrec de l'autor rubinenc Raúl Velasco Sánchez el dijous 15 de setembre a les 19 h, que serà la primera de les activitats relacionades amb escriptors, amb les sis Converses amb els autors de diferents llibres fins al desembre que hi haurà, a més de la presentació del llibre “”Edició especial: 20 relats” a càrrec del col·lectiu Setge Petges, en memòria de Rosa Muxí Muxí.

Altres propostes d’aquest últim quadrimestre de l’any, adreçades a adults o famílies, són els Clubs de lectura fàcil en català cada divendres, en castellà cada dimarts i en anglès els 3rs dilluns de mes, als qual s’uneix el Club de Lectura “Veus de dones”, conduït per l’autora rubinenca Gracia Pérez, per apropar als usuaris/es al món de la literatura femenina; contes per a adults, activitats per a les famílies com “El màgic món dels llibres” o tallers de treballs manuals o de Nadal; tallers TICS per aprendre els rudiments d’Internet, el taller de cal·ligrafia del Quim Conca, o les tres conferències que es faran sobre temàtiques com salut i internet.

Per a infants i joves

Les propostes per al públic més jove estan relacionades amb la música, el cinema i els còmics, per als joves, i amb els contes i els treballs manuals pels infants.

En el primer cas, la programació inclou “Tot pot ser hip hop”, una activitat que tracta de donar a conèixer els elements creatius bàsics,a través d’una sessió didàctica on es parla i s’interpreta en directe, a càrrec del raper de Badalona Welelo, un autèntic hip-hoper amb diversos discos al mercat i amb una gran experiència pedagògica. Pel que fa al cinema, Los lunes al cine! és una activitat que parteix d’un projecte dels autors de curtmetratges Sergi i Xavi Pérez Barranco, on es podran visionar els seus curts i audiovisuals i aprendre com es fa un rodatge, com es munta un curt o com podem afegir la banda sonora, entre d’altres aspectes. Alhora que es continua amb el club de lectura de còmics per a joves de 14 a 18 anys que inclourà còmics que van més enllà de la pura diversió com “El arte de volar” de Antonio Altarriba sobre la guerra civil, “Alícia en un món real” d’Isabel Franc sobre el càncer de mama, “Arrugas” de Paco Roca sobre l’alzheimer i “Píldoras azules” de Freder Peeters sobre la SIDA.

Els infants més petits podran continuar assistint als Tallers de Manualitats per a nens de 8 a 12 anys per estimular la seva creativitat i el seu gust per les Arts i apropar-los a les tradicions populars. Aquests tallers es realitzen un cop al mes i cal inscriure’s ja que les places són limitades. També es manté l’habitual hora del conte de les tardes amb tres grups d’edats (d’1 a 4 anys i de 4 a 7 anys), amb la incorporación de l’oferta amb Story Time: hora del conte en anglès per a nens de 4 a 7 anys.

Per acabar, pels més petits de la casa s’han programat diverses activitats, dintre del projecte Nascuts per Llegir, com ara ballmanetes, consells pels pares, contes i cançons de tradició oral pels nens, etc.