Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comencen diverses actuacions de reparació d'asfalt dins el projecte Barris al dia Les obres tindran lloc entre aquest divendres i el proper dijous a diversos punts de la ciutat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Comencen diverses actuacions de reparació d'asfalt dins el projecte Barris al dia

Les obres tindran lloc entre aquest divendres i el proper dijous a diversos punts de la ciutat
Dins les actuacions previstes al projecte Barris al dia, aquest divendres 8 de novembre s’enceten diverses obres de millora i reparació de l’asfalt als sis districtes de la ciutat. Algunes d’aquestes intervencions comportaran petites alteracions al trànsit.

Les actuacions programades aquesta setmana afectaran en primer lloc el Passeig de Les Torres, on es repararà la calçada situada a sota del pont de la Renfe. Els vehicles que vulguin incorporar-se a aquesta via des de l’Avinguda de l’Electricitat hauran de seguir recte i girar a la dreta al carrer Tallers, des d’on podran agafar el carrer Art per dirigir-se al Passeig de Les Torres. Aquest divendres i en aquest mateix punt, també està prevista la pavimentació del perímetre de les escales de la Renfe. D’altra banda, es repararà un enfonsament de calçada localitzat entre l’Avinguda de Can Cabanyes i el Passeig de Les Torres, el que comportarà limitacions parcials del pas de vianants, així com diversos forats a l’asfalt del Passeig del Ferrocarril, cosa que obligarà a desviar el trànsit i l’autobús de manera puntual.

Les obres es reprendran dilluns a la zona de l’Avinguda de Can Cabanyes i el Passeig de Les Torres, on s’actuarà en un altre enfonsament de calçada. Aquesta actuació afectarà parcialment el pas de vianants i obligarà a suprimir de forma momentània algunes places d’aparcament. També es faran obres aquest dia al barri de Can Fatjó, on es taparan els forats a l’asfalt dels carrers Safir i Topazi, i a la C-1413, on s’arranjarà el desnivell que hi ha a l’alçada de Pep Ventura.

Dimarts es repararan diversos enfonsaments als carrers Orense i Pastora. També s’arreglarà un sot al carrer de la Plana de Can Bertran amb Blasco de Garay, es condicionarà l’asfalt del pas de vianants del carrer Narcís Menard amb Doctor Robert i es cobrirà el forat que hi ha davant del semàfor del pont del carrer Cadmo. Aquesta darrera actuació comportarà el tall total del pas de vehicles, amb excepció del bus, entre les 10 h i les 12 h.

Al dia següent, les obres es traslladaran a l’aparcament de terra situat darrere del Rubí+D, entre la Rambleta Joan Miró i la C-1413, on es posarà fresat per tapar els forats. Això comportarà una reserva parcial de l’estacionament fins dimecres, quan es procedirà a tancar-lo totalment per poder treballar-hi.

Finalment, el proper dijous es col·locarà grava per tapar un forat localitzat al carrer Aneto cantonada amb Sierra Nevada.

Actuacions consensuades amb la ciutadania

El projecte Barris al dia, dotat amb 400.000 euros, és una de les accions incloses al Paquet de mesures extraordinàries de lluita contra la crisi 2013. Amb aquesta iniciativa, l'Ajuntament ha volgut implicar la ciutadania en la priorització d'aquelles actuacions de millora necessàries als diferents barris de Rubí. El pressupost de Barris al dia s'ha dividit a parts iguals entre els sis districtes, destinant a cadascun d'ells 60.000 euros. El consistori ha reservat els 40.000 euros restants per a dues actuacions més: la millora de la senyalització d'orientació urbana i la posada en marxa del projecte de camins escolars.

Totes les actuacions programades s'executaran entre els mesos de novembre i desembre, i aniran a càrrec de diferents empreses. Les obres, que van iniciar-se el passat dilluns 4 de novembre, inclouen reparacions d'asfalt, esporgues i desbrossaments, i millores a la senyalització, l'enllumenat i el mobiliari urbà.