Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comença un nou cicle d’activitats infantils al Museu Municipal Castell Ecomuseu Espectacles d’animació i tallers diversos són algunes de les propostes dels diumenges al matí, a més de poder visitar les exposicions programades. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Comença un nou cicle d’activitats infantils al Museu Municipal Castell Ecomuseu

Espectacles d’animació i tallers diversos són algunes de les propostes dels diumenges al matí, a més de poder visitar les exposicions programades.
Un taller de construcció de vaixells pirates és l’activitat que obre aquest diumenge 21 de març el nou cicle d’activitats infantils al Museu Municipal Castell Ecomuseu, que s’organitza un diumenge de cada mes al voltant de les 12 hores. En aquest primer taller, en el que es construiran diferents models de vaixells pirates amb l’ajuda de diversos materials per reciclar, poden participar nens i nenes a partir de 4 anys. En totes les activitats, que són gratuïtes i tenen una durada aproximadament d’una hora, els infants que hi participin hauran d’anar acompanyats sempre d’un adult.

A més d’un taller de dansa per a tota la família que es farà a finals d’any, hi ha d’altres d’art i música al maig, de receptari de bolets al juliol i de pintures rupestres a l’octubre. Aquestes activitats tenen un aforament limitat entre 90 i 150 persones, depenent de la temàtica de cada taller.

Per la resta de mesos, s’han programat activitats musicals, de teatre, titelles, màgia, etc., com “Pirates de secà”, ambientat en el món dels pirates i dirigit tota família, que es farà a l’abril; o “Iguals i ben diferents”, un espectacle relacionat amb l’exposició “Bolets a Rubí” que estarà oberta al públic durant l’estiu, entre d’altres.

Noves exposicions temporals al Castell

A més de l’exposició permanent “Rubí, l’evolució d’un poble” del Museu Municipal Castell Ecomuseu, inaugurada el passat mes de desembre, al llarg de l’any es programen d’altres que es poden visitar també els diumenges d’11 a 14 hores, com “Els pirates a la Mediterrània”, que estarà oberta al públic fins al 16 de maig.

A partir del 27 de maig, la mostra que s’inaugurarà serà “Bolets de Rubí”, una obra innovadora realitzada pel rubinenc Sergi Capmany amb la col·laboració de la Societat Catalana de Micologia. Aquesta exposició fotogràfica de 95 bolets de Rubí, amb un audiovisual d’una hora de durada i 95 figures realitzades amb resina transparent, vol transmetre a tots els ciutadans la gran riquesa del patrimoni natural de Rubí i alhora fer-los prendre consciencia de la necessitat de protegir-lo. Compta amb la participació de Joaquim Conca en les il·lustracions i d'Antonio Guil en l’audiovisual. La mostra es podrà visitar fins al 25 de juliol.

Després de l’estiu, l’exposició itinerant de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) “Europa fa un milió d’anys” mostrarà als rubinencs els orígens de la vida al planeta Terra amb recreacions de paisatges de l’època i grans escenografies que permetran conèixer l’ecosistema d’ara fa un milió d’anys i com era la fauna que l’habitava. Aquesta mostra es podrà visitar del 23 de setembre al 19 de desembre.

L’horari d’obertura al públic del Museu Municipal Castell Ecomuseu és de dimarts a dissabtes, de 16 a 20 h i dissabtes i diumenges d’11 a 14 h.