Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cinc noves propostes pel XIX Cicle de Música de Cambra de Rubí que comença el 24 d’abril Els concerts es faran durant els mesos d’abril, maig i juny, els dijous al Castell de Rubí. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Cinc noves propostes pel XIX Cicle de Música de Cambra de Rubí que comença el 24 d’abril

Els concerts es faran durant els mesos d’abril, maig i juny, els dijous al Castell de Rubí.
L’Escola Municipal de Música Pere Burés de Rubí ha preparat cinc noves propostes pel XIX Cicle de música de cambra que començarà el pròxim dijous 24 d’abril amb un concert de l’Orquestra de Flautes de Barcelona (OFB), amb 12 intèrprets de flauta travessera que, sota la direcció de Joaquim Piqué, interpretaran peces de Händel, Bach, J. Serra, C. P. Joubert, M. H. Doran i S. Brotons. El concert es farà a les 21 h a l’auditori del Castell.

Les següents actuacions seran els dijous del mes de maig amb el guitarrista i compositor Jaume Torrent el dia 8; The Feelingers amb un concert de jazz el dia 15; i els rubinencs Seis Pájaros de un Tiro que presentaran el disc Donde pasan nadas el dia 22 de maig. Tots els concerts són gratuïts i es fan a les 21 al Castell de Rubí.

Tancarà la proposta musical, l’actuació de l’Orquestra Simfònica i Grup Coral de l’EMM de Rubí Pere Burés i Teatre Musical Set d’acció el diumenge 1 de juny a les 18 h al Teatre Municipal La Sala. Aquest concert de clausura està interpretat per un grup d’alumnes i professors de l’escola, que ha estat tot el curs preparant el musical “Somriures i llàgrimes” per portar-lo a escena cap a final del període escolar.

Flautes, jazz i guitarra

L’Orquestra de Flautes de Barcelona, que obre el cicle d’aquest any, neix, sota la direcció de Vicens Prats, flauta solista de l’Orquestra de París, per donar a conèixer un tipus de formació musical poc freqüent al nostre país. Des de 2008, el director titular és Joaquim Piqué, que ha estat director de diverses formacions musicals i cors com l’Escolania de Montserrat (2000 a 2007) i el Cor de Cambra del Palau de la Música (assistent de director). Durant aquests anys, l'orquestra ha fet nombrosos concerts amb programes molt variats que inclouen obres que van des dels grans compositors clàssics fins als més contemporanis, passant per reculls de petites peces o muntatges, en les quals música i imatge s'uneixen en una mescla artística molt atractiva.

Pel que fa al concert comentat del guitarrista i compositor, Jaume Torrent, està integrat per peces clàssiques comentades per ell mateix. Torrent està considerat en àmbits de la guitarra internacionals com un continuador de l’Escola Catalana de Guitarra Clàssica, amb una música que explora les possibilitats polifòniques de la guitarra i les apropa a un llenguatge que sovint ens recorda el del piano. D’aquesta manera s’amplien els recursos expressius de l’instrument i s’impulsa el desenvolupament de noves tècniques.

Els altres dos concerts del maig, amb música més contemporània, seran de jazz, amb la formació The Feelingers (2012), creada per estudiants de música jazz, integrada per Carolina Alabau (veu), Ricard Boix (piano), Marta Riba (saxo tenor), Lídia Garcia (baix) i Felipe Soto (bateria), que oferiran un repertori amb temes des del jazz més clàssic fins al jazz fusió; i Seis Pájaros de un Tiro, un projecte musical basat en cançons d'autor amb pinzellades de jazz, bossa nova i fusió, amb un primer disc, Donde pasan nadas, que és un conte abstracte que parla de la soledat, l'absurd i les contradiccions d'un mateix.