Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cinc nous concerts formen el XV Cicle de música de cambra organitzat per l’Escola de música de Rubí El cicle s’inicia aquest dijous 29 d’abril amb un concert d’arpa i violí xinesos. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Cinc nous concerts formen el XV Cicle de música de cambra organitzat per l’Escola de música de Rubí

El cicle s’inicia aquest dijous 29 d’abril amb un concert d’arpa i violí xinesos.
El concert de Zhang Ye i Liu Xiaowei, amb l’arpa i el violí xinesos, inicia aquest dijous 29 d’abril, el XV Cicle de Música de Cambra que, coincidint amb l’arribada de la primavera, organitza anualment l’Escola de Música de Rubí. Ambdós músics, residents a Barcelona fa uns anys, oferiran diverses peces interpretades amb aquests dos instruments xinesos de corda, el primer dels quals, el guzheng o arpa xinesa, és un instrument que es punteja amb els dits amb ponts mòbils i vint-i-una cordes amb una gran cavitat ressonant de fusta, i el segon, erhu o violí xinés, es un instrument de corda fregada amb dues cordes i que es toca amb arc.

El segon concert, de gospel i cants espirituals negres, anirà a càrrec de la formació vocal The Black Birds i tindrà lloc el següent dijous, 6 de maig, a les 21 hores, hora en què es fan tots els concerts, al Castell Ecomuseu –Urbà de Rubí, on també actuarà el primer grup d’aquest cicle. The BlackBirds, formació nascuda l'any 1994 a Barcelona i integrada per Francesc Pagès, Jordi Boltes, Jordi Vallespí i Francisco Villas, ha actuat al Palau de la Música Catalana, al Teatre Nacional de Catalunya, al Mercat de les Flors, al Palau d'Esports, al Palau de la Generalitat, i a les sales Harlem Jazz Club, Artenbrut, Bikini, Luz de Gas i Llantiol, entre d’altres llocs, així com a diferents ciutats de l'Estat espanyol.

La resta d’actuacions del cicle es faran a la Sala Frederic Mompou de l’Escola de Música, a la mateixa hora, els dijous 13, 20 i 27 de maig, amb les actuacions del Duo Jordi Boltes i Gemma Ganzer, amb un concert de contrabaix i piano, Albert Guinovart amb un homenatge a Chopin al piano, i l’actuació del Grup Tactum Ensemble, que és el grup resident en el Festival d’Òpera Viva de Terrassa.

Tots el concerts són gratuïts.