Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Carme García presenta el nou organigrama polític després de la incorporació de Jose Serrano com a regidor L’alcaldessa destaca la creació d’Espai Públic per millorar el servei i que la ciutadania guanyi en eficàcia i comoditat. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Carme García presenta el nou organigrama polític després de la incorporació de Jose Serrano com a regidor

L’alcaldessa destaca la creació d’Espai Públic per millorar el servei i que la ciutadania guanyi en eficàcia i comoditat.
L’alcaldessa de Rubí ha presentat les novetats que incorpora l’organigrama polític municipal. Carme García, ha explicat que “són mínimes i totes dirigides a millorar els serveis que s’ofereixen a la ciutadania atenent el nou Pla de Racionalització d’Estalvi i Eficiència (PREiE), aprovat pel Ple de dimarts passat”.

García ha destacat la creació de l’Àmbit d’Espai Públic, sota la competència delegada de la regidora Belén Meneses qui, a més, portarà la gestió de residus. L’alcaldessa ha apuntat que una vegada la ciutat disposa de tots els equipaments bàsics, construïts als llarg dels dos darrers mandats, “ara volem donar resposta a una de les grans preocupacions dels ciutadans com és el manteniment de l’espai públic un cop aprovada l’ordenança de civisme”.

Novetats a l’organigrama polític

- Àrea de Govern:
  • Maria Mas assumeix les competències delegades del Comissionat de Projectes Estratègics i Supramunicipals.
  • Manel Velasco assumeix les competències delegades del Comissionat d’Urbanisme i Habitatge.
  • Belén Meneses i José Serrano són regidors adjunts, dins l’Àmbit d’Acció Institucional pel que fa la relació amb les entitats veïnals.

- Àrea d’Ecologia Urbana i Seguretat:
  • Es crea un nou àmbit que és Espai Públic, amb competències delegades per Belén Meneses, que inclou:
    • Parcs i Jardins, que ja es trobaven en aquesta àrea d’Ecologia Urbana.
    • Manteniment, que depenia de l’Àrea de Desenvolupament Urbà.
  • Dins de les competències de Medi Ambient, delegades a Manel Velasco, s’integra la Gestió de residus que deixa de ser un àmbit propi i del qual s’encarregarà Belén Meneses.

- Àrea de Desenvolupament Urbà:
  • Roger García assumeix les competències de llicències d’activitats i espai no urbanitzable, que fins ara es trobaven a l’Àrea d’Ecologia Urbana i Seguretat. Les noves competències s’integren en l’actual Àmbit de Llicències Urbanístiques.


La resta d’àrees: Serveis Centrals, Serveis a les Persones, Serveis Socioculturals i Promoció Econòmica i Ocupació, no experimenten cap canvi polític.

L’alcaldessa ha explicat que aquesta reorganització de les competències polítiques s’acompanyarà en les pròximes setmanes d’una “reorganització tècnica dels serveis amb l’objectiu d’optimitzar recursos, racionalitzar serveis i garantir la millor atenció a la ciutadania”.

A banda del protagonisme en l’acció del govern de la millora de l’espai públic, Carme García també ha destacat les millores organitzatives i de gestió per fer més eficient la compra i contractació de serveis, fusionant aquests espais de treball, així com la concentració i, per tant millor coordinació, en un únic espai de tots els departaments que tramiten sancions, actualment distribuïts per les diferents àrees municipals. Aquests canvis, afecten, sobretot, l’Àrea de Serveis Centrals.

L’alcaldessa també ha incidit en la importància que tindrà el Comissionat de Projectes Estratègics i Municipals encapçalat per la regidora Maria Mas, “sobretot per la imminent presentació de les conclusions de l’ADES que haurem de traduir en accions concretes”.

Carme García, ha estat acompanyada durant la presentació del nou organigrama pel regidor adjunt de relació amb les entitats veïnals que va prendre possessió del seu càrrec dijous passat, a qui ha qualificat de “persona pròxima i molt activa capaç de connectar molt ràpidament amb les necessitats dels barris”.