Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Carme García parla de polítiques socials al segon Parlament Metropolità L’alcaldessa de Rubí ha participat a la 19ª trobada ciutadana que organitza periòdicament el diari 20 minutos. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Carme García parla de polítiques socials al segon Parlament Metropolità

L’alcaldessa de Rubí ha participat a la 19ª trobada ciutadana que organitza periòdicament el diari 20 minutos.
L’alcaldessa de Rubí ha respost les preguntes que li han formulat l’entitat FEDELATINA i l’Associació de Famílies Nombroses de Catalunya (FANOC) en el Segon Parlament Metropolità – 19ª trobada ciutadana organitzat pel diari 20 minutos. Carme García ha estat una dels 30 alcaldes i alcaldesses que han respost les qüestions que els han formulat diverses entitats.

Davant la representant de FEDELATINA, García ha explicat que per gestionar l’acollida i l’assentament de les persones migrades, “els municipis han de tenir plenes competències per articular, en el seu territori, els dispositius adients a la seva realitat social”. Segons l’alcaldessa de Rubí, “cal la col·laboració entre administracions, però no la submissió dels municipis a normatives allunyades de les diferents realitats territorials”. Tal i com ha explicat Carme García, les tres administracions (Estat, Generalitat i Ajuntaments) han de garantir els Drets Humans de tots els ciutadans. I, al seu entendre, els consistoris han de gestionar aquests drets i deures des de la perspectiva de la cohesió social i la convivència, conjuntament amb les entitats del territori, mitjançant xarxes de relació i òrgans de participació. En aquest sentit, García considera “fonamental la transferència de recursos econòmics als municipis per poder desenvolupar les polítiques socials i de ciutadania i la seva implantació en els barris de les ciutats”.

Davant el representant de l’Associació de Famílies Nombroses de Catalunya (FANOC), l’alcaldessa ha explicat que l’Ajuntament de Rubí és sensible a les demandes formulades per l’entitat i a la realitat que viuen les famílies nombroses, així com les unifamiliars. García els ha assegurat: “Ens trobareu, com a Ajuntament, al costat de les persones en situacions més desafavorides en la nostra lluita contra l’exclusió social.“ L’alcaldessa ha explicat que, a Rubí, les famílies nombroses i les monoparentals gaudeixen d’entre un 20 i un 25% de bonificació en la taxa d’escombraries i d’un 50% en l’IBI, així com també de descomptes a les escoles municipals de música i d’art. García també ha comentat que hi ha diversos parcs que disposen d’una regulació horària amb l’objectiu que les famílies amb nens i les persones que tenen gossos puguin gaudir d’aquests espais sense destorbar-se mútuament.

La trobada, que s’ha celebrat a l’auditori de la Biblioteca de Singuerlín de Santa Coloma de Gramenet, ha permès convertir els ciutadans en “parlamentaris” o “diputats metropolitans” per un dia, compartint un mateix espai de debat amb els seus representants institucionals més immediats: els alcaldes i alcaldesses. L’any passat, el rotatiu 20 minutos va estrenar aquesta iniciativa a L’Hospitalet de Llobregat, amb l’objectiu d’organitzar una cita cada any en un municipi diferent.