Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Carme García ocupa el càrrec de Pere Navarro a la Diputació de Barcelona La primera edil de Rubí compartirà seient amb alcaldes i alcaldesses de ciutats de l’àrea metropolitana com Sant Cugat, Granollers o Mataró. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Carme García ocupa el càrrec de Pere Navarro a la Diputació de Barcelona

La primera edil de Rubí compartirà seient amb alcaldes i alcaldesses de ciutats de l’àrea metropolitana com Sant Cugat, Granollers o Mataró.
L’alcaldessa de Rubí, Carme García, ocupa el seient que ha deixat el primer secretari dels socialistes catalans (PSC), Pere Navarro, a la Diputació de Barcelona. Aquest relleu s’ha fet efectiu aquest dijous, 21 de març. A partir d’ara, Carme García compartirà seient amb destacats alcaldes i alcaldesses de l’àrea metropolitana de Barcelona. Aquesta és la tercera vegada que la primera edil de Rubí ostenta una representació a la Diputació de Barcelona.

Carme García ha comentat que aquest nomenament és “un honor” tant per la tasca que durà a partir d’ara a la Diputació de Barcelona, “com per la simbologia del relleu, en substituir el primer secretari dels socialistes catalans, Pere Navarro”. García ha deixat clar que “aquesta representació a la Diputació no interferirà en res en la meva tasca diària com a alcaldessa. Tinc un compromís amb la ciutat fins al 2015 i la meva voluntat és exhaurir-lo. El principal motiu que empeny la meva tasca diària és ajudar els rubinencs i les rubinenques a combatre la greu crisi econòmica que ens afecta a tots”.

Aquesta és la tercera vegada que la primera edil compagina la tasca d’alcaldessa de Rubí amb la representació a la Diputació de Barcelona. Durant el període 2004-2007, Carme García va alternar l’alcaldia de Rubí amb la seva presència a l’ens supramunicipal com a responsable de Participació Ciutadana i, durant l’anterior legislatura, com a diputada delegada de Cultura Popular i Tradicional.

La Diputació, institució de govern local
La Diputació de Barcelona és una institució de govern local que impulsa el progrés i el benestar dels ciutadans i ciutadanes del seu àmbit territorial: la província de Barcelona, formada per 311 municipis en xarxa. Actua directament prestant serveis i, sobretot, en cooperació amb els ajuntaments. De fet, forma part de l'àmbit de l'Administració local, la més propera a la ciutadania.

Fonamentalment, la Diputació dóna suport tècnic, econòmic i tecnològic als ajuntaments perquè puguin prestar serveis locals de qualitat de forma més homogènia a tot el territori. Coordina serveis municipals i organitza serveis públics de caràcter supramunicipal.

Actualment, el ple de la Diputació de Barcelona el formen 20 diputats de Convergència i Unió (CiU), 19 del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), 6 del Partit Popular (PP), 4 d’Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa i 2 d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC).