Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Carme Garcia Lores presenta les línies bàsiques del mandat centrant-se en la reactivació econòmica i el manteniment de la cohesió social L’alcaldessa de Rubí anuncia una reducció de la pressió fiscal i un pla d’inversions per al període 2013- 2015 https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Carme Garcia Lores presenta les línies bàsiques del mandat centrant-se en la reactivació econòmica i el manteniment de la cohesió social

L’alcaldessa de Rubí anuncia una reducció de la pressió fiscal i un pla d’inversions per al període 2013- 2015
L’alcaldessa de Rubí, Carme Garcia Lores, ha mantingut aquest dilluns la tradicional trobada amb els mitjans de comunicació que serveix com a punt de partida del curs polític 2013-2014. A diferència de compareixences d’aquestes característiques, la primera edil ha avançat les línies bàsiques de l’Ajuntament fins al final del mandat i ha donat detalls tant de les ordenances fiscals com del pressupost municipal per al 2014.

Carme Garcia Lores ha avançat que l’Ajuntament mantindrà “les polítiques de reactivació econòmica” incloses al Pla de Mesures Extraordinàries 2013 de l’exercici anterior. Però ha afegit que aqueta lluita contra la crisi anirà acompanyada de polítiques actives de caràcter social. “Aquests dos anys que tenim per endavant volem estar més que mai al costat de les persones. No podem permetre que caigui l’Estat del Benestar. Per aquesta raó els nostres esforços se centraran en reforçar totes aquelles polítiques destinades a generar ocupació i a acompanyar els rubinencs a sortir de la crisi. Només així podrem evitar la seva exclusió social”, ha comentat l’alcaldessa de Rubí, qui ha afegit que “l’Ajuntament farà un esforç per cobrir aquells forats que està abandonant tant l’Estat com la Generalitat de Catalunya per les retallades permanents que estan aplicant, sobretot el Govern català a l’àmbit social”.

Carme Garcia Lores ha comentat que “s’han de garantir el manteniment dels serveis bàsics de la nostra ciutadania. I aquest objectiu el podrem dur a terme perquè durant els exercicis anteriors ens hem ajustat el cinturó i ara l’Ajuntament està en disposició de poder ajudar les persones que més ho necessiten”.

Una de les primers accions que vol implantar l’Ajuntament de Rubí és la possibilitat de reduir la pressió fiscal dels rubinencs i rubinenques a les ordenances que properament veuran la llum i que seran d’aplicació immediata l’1 de gener de 2014. L’alcaldessa de Rubí no ha detallat quina fórmula s’adaptarà ni tampoc quins impostos podran abaixar-se. En aquest sentit ha assenyalat que “tot just s’ha iniciat l’anàlisi dels comptes municipals i properament s’obrirà ronda de converses amb la resta de forces polítiques. Per ara la predisposició és bona”. Això sí, ha avançat que la voluntat del consistori aniria per “rebaixar aquells impostos que van dirigits a garantir la competitivitat empresarial de la ciutat, a falta de consensuar-ho amb la resta de forces polítiques a l’oposició”.

Carme Garcia Lores també ha donat pinzellades sobre el pressupost municipal del 2014. Com a novetat en relació a anys anteriors, la primera edil de Rubí ha anunciat l’elaboració d’un pla d’inversions de dos anys, corresponent al període 2013- 2015. “Si el pressupost és la translació d’una voluntat política sobre un paper –ha comentat Garcia Lores- crec que estem enviant un missatge molt clar: tanquem entre tots aquest pla d’inversions per un període de dos anys, ajudem a les famílies que pitjor ho estan passant al municipi i accelerem la recuperació econòmica de la ciutat”.

Aquest pla d’inversions estarà lligat a la possibilitat que l’Estat permeti a les administracions poder-se gastar els diners que han estalviat al darrer exercici. “Amb els diners que ha aconseguit estalviar l’Ajuntament fruit de la bona gestió d’exercicis anteriors, es podrien aplicar polítiques d’ajuda als més necessitats com l’aportació per cobrir totes les beques menjador de la ciutat, donat que la Generalitat ha reduït considerablement aquesta quantia per culpa de les retallades en educació. Això permetria que cap nen es quedés sense beca menjador a Rubí. Hi destinarem 100.000 euros”, ha avançat l’alcaldessa de la ciutat.

En relació al Pla d’Inversions, Carme Garcia Lores també ha comentat que “d’aquesta manera reactivarem la millora i el manteniment urbà, que ha quedat alentit als darrers anys i paral·lelament generarem llocs de treball”. També ha dit que li agradaria que aquest pla d’inversions fos una eina consensuada i aprovada per totes les forces polítiques de la ciutat. Entre els seus objectius fins a final de mandat també hi ha el potenciar la marca Rubí Industrial

Per últim, Carme Garcia Lores ha demanat la col·laboració dels mitjans de comunicació per transmetre un missatge optimista a la ciutadania: “Tots junts podem sortir de la crisi econòmica, estic convençuda que ens en sortirem. La població ha de veure com ara, més que mai, l’administració està al servei de la ciutadania”.