Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Carme Garcia: 'L'escola ha de servir com a veritable trampolí per la igualtat d'oportunitats' L’alcaldessa ha assistit a l’acte d’inauguració del nou curs escolar, a càrrec de l’exministre d’Indústria i Energia Joan Majó. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Carme Garcia: 'L'escola ha de servir com a veritable trampolí per la igualtat d'oportunitats'

L’alcaldessa ha assistit a l’acte d’inauguració del nou curs escolar, a càrrec de l’exministre d’Indústria i Energia Joan Majó.
L’exministre d’Indústria i Energia Joan Majó ha inaugurat el nou curs escolar amb una conferència sobre la Societat 2.0 i la relació que existeix entre l’escola i les noves tecnologies.

Durant la conferència, titulada “La competència digital en la societat actual”, Majó ha explicat que “les noves tecnologies produeixen un canvi a l’entorn i, com que l’escola el que pretén és preparar les persones en aquest context, si aquest canvia, també s’ha de modificar l’activitat pròpia de l’escola. Per aquest motiu cada curs és diferent”.

Majó ha reflexionat sobre aquest canvi de context. Segons l’exministre d’Indústria, “els nostres esquemes mentals han de canviar, ja que associem la manca de coneixements amb la falta d’informació. I això ara, evidentment, ha canviat, ja que la causa principal de la manca de coneixement és precisament l’excés d’informació, a banda de la falta d’habilitat per a processar la informació necessària en el context actual”.

Joan Majó també ha apuntat que “hem d’educar en la consciència dels límits”. Majó sosté que, fins ara, els adults no eren conscients d’aquestes limitacions perquè encara quedaven lluny. Ara, els joves tampoc ho són, però la diferència és que tots aquests límits (escassetat de petroli, per exemple), ja són aquí. De fet, el conferenciant ha vaticinat que els propers conflictes que tindran lloc en el futur estaran motivats per l’escassetat d’aigua.

Joan Majó (Mataró, 1939) és doctor en Enginyeria Industrial, ha cursat estudis de Ciències Polítiques, ha estat degà del Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya, president de la societat municipal 22@ i director general de la Corporació Catalana de Radio i Televisió (CCRTV), entre d’altres.

En les primeres eleccions municipals del 79 va ser escollit alcalde de Mataró, càrrec que va ocupar fins al 82, i va passar a ser director general d'Electrònica i Informàtica del Ministeri d'Indústria i Energia del primer govern socialista de Felipe González. En el segon govern socialista va ser nomenat ministre d'Indústria i Energia, cartera que va ocupar del 85 al 86, i va ser diputat al Congrés pel PSC del 86 al 88. Com a ministre d'Indústria, va estar al capdavant de la delegació espanyola en la conferència europea del Projecte EUREKA, programa d'investigació tecnològica de caràcter civil.

Planificació escolar
L’alcaldessa de Rubí ha assistit a la conferència inaugural del nou curs escolar, que ha tingut lloc a l’auditori de la Biblioteca Mestre Martí Tauler.

En el decurs de l’acte, Carme García ha agraït l’esforç extra que ha fet la comunitat educativa pel fet de tenir-ho tot a punt per iniciar les classes d’aquest nou curs una setmana abans del que era habitual fins ara, com a conseqüència del nou calendari escolar aprovat pel Departament d’Educació de la Generalitat.

L’alcaldessa també ha convidat els assistents a la jornada de portes obertes de la nova escola bressol municipal Sol Solet, ubicada a l’edifici d’El Bullidor, que tindrà lloc el proper divendres 10 de setembre, a les 18h. García Lores ha recordat que l’any passat el curs es va iniciar amb la inauguració de l’escola bressol La Bruna. I que enguany “l’aposta d’aquest govern per l’educació té la seva continuïtat amb l’obertura de la nova llar d’infants Sol Solet”.

La màxima edil del consistori també ha explicat als assistents que, per cobrir la demanda de població escolar del municipi, aquest any Rubí comptarà amb la dotzena escola pública de la ciutat, situada al carrer Mallorca. El nou centre, que es podria batejar amb el nom d’El Bosc, aquest any només acollirà 3 línies de P3, amb un total de 75 alumnes. Carme Garcia ha dit que “si bé és cert que les classes començaran en mòduls i no en un edifici com ens hagués agradat, en breu la Generalitat construirà aquest nou equipament, ja que té tots els tràmits fets per començar-lo a construir”.

L’alcaldessa també ha desgranat el contingut del conveni de col•laboració signat aquest juliol entre l’Ajuntament i la Generalitat, on estan planificades les accions educatives pels pròxims anys.

Una de les actuacions previstes és la construcció de l’institut 25 de Setembre que, juntament amb l’actual escola, com ha explicat l‘alcaldessa, “formarà un complex seguint el nou model institut-escola, que permet a l’alumne rebre tota la informació sense necessitat de canviar de centre fins els 16 anys”. El nou edifici, segons ha avançat Carme García, estarà operatiu el setembre del 2012.

L’alcaldessa també ha explicat que el consistori ha recollit el compromís d’estudiar la reubicació de l’institut J.V. Foix amb l’objectiu de traslladar-lo a la zona urbana. “Amb el nou POUM hem fet la reserva d’espais per a equipaments educatius i per això serà més fàcil trobar un espai a la trama urbana”.

Carme García també ha explicat que el curs 2011-2012 és previst que s’imparteixin classes d’anglès a l’institut Duc de Montblanc en el marc de l’Escola Oficial d’Idiomes i mentre no es construeixi el nou edifici que haurà d’acollir aquest centre. Per últim, ha anunciat que aquest curs s’ha augmentat l’oferta de cicles de formació professional.