Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Carme García inaugura una jornada divulgativa sobre instruments de participació ciutadana La Comissió de Participació i Democràcia Local de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) ha presentat la feina feta durant l’anterior mandat en matèria de plans locals de participació i equipaments de proximitat. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Carme García inaugura una jornada divulgativa sobre instruments de participació ciutadana

La Comissió de Participació i Democràcia Local de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) ha presentat la feina feta durant l’anterior mandat en matèria de plans locals de participació i equipaments de proximitat.
L’alcaldessa de Rubí i presidenta de la Comissió de Participació i Democràcia Local de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), Carme García, va inaugurar divendres la jornada divulgativa de la feina realitzada pels grups de treball sobre equipaments de proximitat i plans locals de participació.

La comissió que presideix Carme García ha centrat part de la seva feina en dos camps molt concrets. Un d’ells ha estat l’elaboració dels plans directors de participació, que pretenen sistematitzar els espais i processos de participació per dotar de coherència, estratègia i unitat d’acció la política municipal de participació ciutadana. I l’altre han estat els equipaments públics, des de la seva vessant de proximitat amb la ciutadania, que s'han convertit en un espai privilegiat per facilitar la participació ciutadana.

La Comissió de Participació i Democràcia Local de la FMC ha esdevingut un espai de reflexió i innovació en l’àmbit de la participació i la qualitat democràtica. Fruit del debat que es va generar durant l’anterior mandat sobre els equipaments de proximitat i els plans locals de participació es van elaborar dos documents que, ara, la comissió ha donat a conèixer als assistents a la jornada divulgativa.

Durant la inauguració de la jornada, Carme García va explicar que “la participació ja està més que consolidada” i va parlar dels equipaments com a espais de proximitat. Segons l’alcaldessa, per tal d’avançar i desplegar tot el potencial d’aquests equipaments cal aprofundir en les moltes possibilitats que ofereixen. “Una d’elles –segons García– és la d’utilitzar els equipaments i centres cívics dels pobles i ciutats per a dinamitzar l’espai públic i la col·lectivitat”.