Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Carme García: 'Hem treballat amb vocació de servei públic per i amb els rubinencs' L’alcaldessa valora la feina feta i destaca que la transformació urbanística que ha tingut Rubí en els darrers anys té com a objectiu principal la millora de la qualitat de vida de la ciutadania. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Carme García: 'Hem treballat amb vocació de servei públic per i amb els rubinencs'

L’alcaldessa valora la feina feta i destaca que la transformació urbanística que ha tingut Rubí en els darrers anys té com a objectiu principal la millora de la qualitat de vida de la ciutadania.
L’alcaldessa de Rubí, Carme García, ha repassat la feina feta durant els dos últims mandats en el marc del dinar que cada Nadal celebra amb els mitjans de comunicació locals i comarcals. Quan falten 5 mesos per a les properes eleccions municipals, García ha volgut fer un avanç del balanç d’aquests darrers 7 anys.

L’alcaldessa ha explicat que, des del 2003, quan van assolir l’alcaldia, han treballat amb l’objectiu que “els rubinencs i les rubinenques visquin millor en una ciutat capaç d’oferir-los una bona qualitat de vida”. Un objectiu que, com ha dit l’alcaldessa, s’ha convertit en una realitat. I és que, com ha afirmat Carme García, “els ciutadans de Rubí compten actualment amb el 90% de les necessitats d’equipaments cobertes”. L’alcaldessa ha explicat que, al llarg d’aquests anys, l’equip de govern ha dut a terme una “política de pedra, però al servei de les persones“, que ha suposat una inversió en aquest darrer mandat de prop de 100 milions d’euros, dels quals 63 han estat sufragats amb diners de l’Ajuntament de Rubí. Segons l’alcaldessa, “aquest ha estat el mandat en democràcia amb més inversió municipal”.

Carme García ha recordat que la prioritat del govern municipal han estat les persones i que “s’ha treballat amb vocació de servei públic per i amb els rubinencs”. Això s’ha aconseguit a partir de 2 grans eixos: d’una banda, l’autonomia i el benestar de les persones i, de l’altra, una ciutat ordenada i acollidora.

Pel que fa a l’autonomia i el benestar de les persones, l’alcaldessa ha destacat el desplegament de la Llei de Dependència i la Llei de Serveis Socials, posant de relleu que un total de 1.427 persones han aconseguit el reconeixement de dependència i que 1.300 ja disposen d’un aparell de teleassistència (l’any 2003 només 45 persones tenien una telealarma a casa). En l’àmbit dels serveis a les persones, Carme García ha destacat l’obertura de 4 nous CEIPs i una escola d’adults per atendre la demanda creixent i l’important salt en el nombre de places d’escola bressol municipal (de les 97 que hi havia l’any 2003 s’ha passat a les 410 actuals). L’alcaldessa també ha subratllat la posada en marxa del nou Centre d’Atenció Primària (CAP) i la redacció del projecte del futur hospital comarcal Vicente Ferrer, així com els 5 nous grans espais públics i zones verdes (plaça del Doctor Guardiet, Bòvila Saltó, Castell, Can Sant Joan i Can Sedó), la recuperació de la plaça del Mercat, els gairebé 200 pisos nous de protecció oficial i la inversió de prop de 17 milions d’euros en equipaments culturals, entre d’altres.

Pel que fa a l’altre gran eix, treballar per una ciutat ordenada i acollidora, l’alcaldessa ha parlat del Pla de Voreres (que ha suposat l’arranjament de 5.112 m2 de voreres) i el Pla d’Asfaltat, així com de la nova plaça del Doctor Guardiet i dels nous aparcaments públics i privats de la ciutat. També ha mencionat la nova Ordenança de civisme, que ha entrat en vigor recentment.

Tal i com ha dit l’alcaldessa, “el treball que s’ha fet a partir d’aquests 2 grans eixos ens permet assolir una ciutat completa al servei de les persones”. Això sí, amb una preocupació sobrevinguda: la crisi econòmica. Per aquest motiu s’han dut a terme diverses actuacions per fer-hi front, com el Pla d’acompanyament de la crisi, que ha permès, entre d’altres, la contractació de persones aturades per a dur a terme les obres incloses al Pla de Voreres, a través d’un pla d’ocupació. Carme García també ha subratllat que “l’Institut Municipal de Promoció Econòmica i Social (IMPES) ha atès 6.000 de les 7.000 persones que es troben en situació d’atur”. Paral·lelament, el consistori també ha aplicat el Pla de Racionalització, Estalvi i Eficiència (PREiE) i està treballant en l’Acord de Desenvolupament Econòmic i Social (ADES).

Projectes per al 2011
L’alcaldessa també ha mirat cap al futur, cap a aquest nou any que estem a punt d’encetar. Segons Carme García, el 2011 servirà per tancar actuacions compromeses, com la creació d’un skate parc o la remodelació del carrer de Bartrina i la plaça dels Sindicats; i per finalitzar-ne d’altres que ja estan en marxa, com el Celler Cooperatiu.

Aquest 2011, el consistori centrarà la seva màxima atenció en les persones grans, dependents i en aquelles que més pateixen els efectes de la crisi. I, a la vegada, desenvoluparà l’ADES i el projecte d’eficiència energètica al voltant de la masia de Can Serra.