Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Carme García felicita Josefa Álvarez pels seus cent anys de vida L’homenatjada, que actualment viu a la residència El Cel de Rubí, ha celebrat el seu aniversari acompanyada de la seva família. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Carme García felicita Josefa Álvarez pels seus cent anys de vida

L’homenatjada, que actualment viu a la residència El Cel de Rubí, ha celebrat el seu aniversari acompanyada de la seva família.
L’alcaldessa en funcions de Rubí, Carme García, ha visitat la rubinenca Josefa Álvarez Pardo amb motiu del seu 100 aniversari. Durant la trobada, que ha tingut lloc a la residència El Cel de Rubí, García ha conversat una estona amb l’homenatjada i li ha lliurat un regal institucional.

Josefa Álvarez, que va néixer el 5 de juny de 1911 a Villamane (Lugo), va arribar a Catalunya un cop finalitzada la Guerra Civil. Amb el seu marit vivien a Barcelona i, l’any 1963, es van comprar un terreny a Rubí, on van construir una casa per estiuejar-hi. El febrer de 1974, Álvarez es va quedar vídua i, quatre anys més tard, es va instal•lar definitivament a Rubí amb el seu fill, la seva jove i la seva néta.

De caràcter alegre, els qui la coneixen destaquen que sempre té una paraula bonica per oferir a tothom. I, malgrat que la sordesa ha fet acte de presència, és una gran conversadora. Des de l’octubre de 2010 viu a la residència El Cel de Rubí.

En el decurs de l’acte d’homenatge pels seus cent anys de vida, Josefa Álvarez ha rebut diversos obsequis. Un dels regals que més il·lusió li ha fet ha estat l’actuació de la Irmandade Galega de Rubí. Paral·lelament, un tècnic de l’Oficina de Gent Gran Activa del Departament d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat li ha lliurat la medalla centenària i li ha traslladat unes paraules de felicitació de part del conseller Josep Lluís Cleries.

L’acte d’homenatge ha finalitzat amb un berenar, que Josefa Álvarez ha compartit amb els seus familiars i amb la resta d’usuaris i professionals de la residència.