Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Belén Meneses, nova regidora del grup socialista en substitució de Francisco Rodríguez L’Ajuntament tanca l’any 2008 amb les finances sanejades malgrat un descens dels ingressos de 3,6 milions per la crisi econòmica. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Belén Meneses, nova regidora del grup socialista en substitució de Francisco Rodríguez

L’Ajuntament tanca l’any 2008 amb les finances sanejades malgrat un descens dels ingressos de 3,6 milions per la crisi econòmica.
Belén Meneses és la nova regidora del grup socialista després de prendre possessió de l’ acta que va deixar Francisco Rodríguez al darrer ple de febrer. Meneses, de 40 anys, va néixer a Madrid, és diplomada en Publicitat i actualment cursa la carrera de Treball social.

Tancament pressupostari positiu

En el Ple del 26 de març també s’ha presentat la liquidació del pressupost municipal 2008 amb una ràtio d’endeutament del 62,26 %, gairebé 16,5 punts per sota de la registrada l’any anterior. Aquesta xifra dista molt de la ràtio de l’any 2001 que va ser del 104%. El límit màxim legal d’endeutament permès per a una administració és del 110 %.

Pel que fa l’estalvi net, o el que és el mateix, els diners reals amb els que compta el consistori un cop fetes totes les transaccions de pagaments i cobraments, el saldo ha estat positiu. L’any 2008 l’Ajuntament ha tingut per aquest concepte un superàvit de 7 milions d’euros. Aquesta dada és especialment positiva si es té en compte que la crisi ha fet caure, al voltant d’uns 3 milions d’euros, els ingressos derivats de l’activitat immobiliària i l’impost de construccions (ICIO).

També s’ha registrat un saldo positiu en els romanents de tresoreria, que és l’equivalent a la liquidesa o capacitat de pagar tots els diners que deu l’Ajuntament a curt termini amb els diners que té disponibles i els que li deuen. El superàvit en romanent de tresoreria ha estat de 89.000 €.

Una darrera dada positiva ha estat la xifra d’estalvi brut (o estalvi corrent): els diners que li queden a l’Ajuntament després de cobrar i pagar totes les seves factures sense tenir en compte els ingressos o despeses financeres. L’estalvi, per aquest concepte ha estat de 13, 7 milions d’€. Aquesta xifra mostra un alt grau d’eficiència en la gestió dels capítols relacionats amb les despeses necessàries per al funcionament de la màquinària administrativa, tant pel que fa els recursos humans com materials.

Totes aquestes dades confirmen, segons el regidor d’Hisenda, Josep Castro, “la salut economico-financera del consistori i la millora que s’ha experimentat en aquest terreny en els darrers anys”.

El també tinent d’alcaldia, ha apuntat que “tot i que les bases son sòlides caldrà continuar treballant amb més rigor si cal, davant les perspectives de no millora de la crisi, els criteris d’eficiència i eficàcia reflectits en el pla de racionalització i austeritat” pactat amb alguns els grups de l’oposició, per fer front a la situació que pateixen els nostres ciutadans”.

Altres punts de l’ordre del dia

En el Ple d’aquesta tarda també s’han aprovat les bases per concedir subvencions de fins al 25 % de l’import de l’IBI, així com la rebaixa de la taxa de l’aigua i clavegueram respecte la proposta inicial d’ordenances. Dues mesures incloses dins el Pla d’acompanyament de la crisi presentat per l’alcaldessa de Rubí, Carme García, en roda de premsa.

L’Ajuntament ha donat suport, a proposta de la Junta de portaveus, al projecte del TRAMVALLÈS i s’ha compromés a traslladar aquest acord a la Generalitat i als ajuntaments de Terrassa i Sant Cugat.