Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Arcadi Oliveres parla de violència estructural als alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Duc de Montblanc El president de la Universitat Internacional de la Pau (UNIPAU) ha ofert la conferència en el marc del programa Teixint Xarxes. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Arcadi Oliveres parla de violència estructural als alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Duc de Montblanc

El president de la Universitat Internacional de la Pau (UNIPAU) ha ofert la conferència en el marc del programa Teixint Xarxes.
Arcadi Oliveres, president de la Universitat Internacional de la Pau (UNIPAU) i de l’entitat Justícia i Pau, ha ofert aquest dijous una conferència als alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Duc de Montblanc. La xerrada, titulada “Pau i violències”, forma part del programa Teixint Xarxes d’UNIPAU.

Oliveres ha parlat als alumnes dels diferents tipus de violència estructural que existeixen, de l’accés desigual a l’alimentació, a l’aigua, als medicaments i a la salut. També ha parlat de racisme i discriminació i ha trencat tòpics sobre el paper que juguen els immigrants. El president d’UNIPAU també s’ha referit a la violència armada i al paper de l’Estat espanyol en el comerç d’armes (Espanya és un dels 10 països del món que més armes exporta i el segon en exportació de munició).

Teixint Xarxes
Teixint Xarxes és una proposta d'educació i conscienciació per la pau, la ciutadania i la solidaritat destinada a centres de secundària. Enguany s’ha realitzat a quatre grups-classe de 3r d’ESO de l’Institut Duc de Montblanc i el proper curs s’estendrà a d’altres IES de la ciutat. La iniciativa té com a objectiu la transmissió de valors i eines per a la comprensió del món des d'una perspectiva oberta i crítica, amb la finalitat de contribuir al desenvolupament de persones i societats més justes.

Els continguts que es tracten al Teixint Xarxes incorporen a les aules elements d'educació en valors, facilitant el debat i la reflexió. La iniciativa s'articula en 7 sessions d'una hora de durada per a cada grup-classe i els temes que es tracten giren al voltant de les injustícies, el repartiment desigual de la riquesa i la dificultat d'accés als recursos; el conflicte i la resolució d'aquest; els prejudicis, estereotips i discriminacions sobre el fet migratori; el consum responsable i l’empatia, el coneixement de l'altre i el respecte als drets humans.