Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest dijous se celebra la cloenda del Voluntariat per la llengua i dels Cursos de Català per a Adults L’acte, organitzat pel Servei Local de Català, tindrà lloc a l’Ateneu Municipal i comptarà amb la presència dels estudiants. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Aquest dijous se celebra la cloenda del Voluntariat per la llengua i dels Cursos de Català per a Adults

L’acte, organitzat pel Servei Local de Català, tindrà lloc a l’Ateneu Municipal i comptarà amb la presència dels estudiants.
Els Cursos de Català per a Adults i el Voluntariat per la Llengua han finalitzat recentment i aquest dijous, 20 de juny, es farà la cloenda formal de les activitats. L’acte, organitzat pel Servei Local de Català, es realitzarà a l’Ateneu Municipal i comptarà amb la presència dels estudiants.

A les 18:30h es durà a terme l’acte de valoració de la 18a edició del Voluntariat per la llengua, en la qual hi han participat prop de 100 parelles lingüístiques. Enguany se celebra el 10è aniversari del Voluntariat per la llengua, motiu pel qual es repartiran certificats a les persones voluntàries i aprenents i als establiments col·laboradors i entitats que han donat suport a l’activitat durant aquest temps.

Posteriorment, cap a les 19:30h, els prop de 300 alumnes que han assistit als dotze cursos realitzats estan convocats a la cloenda del curs. Alguns alumnes i els assistents al Club de Lectura Fàcil que condueix Manel Bonillo, voluntari lingüístic i alumne del Servei, llegiran poemes, narracions i escrits fets per ells mateixos sobre la importància de la lectura.

L’acte s’acabarà amb una ballada de sardanes orquestrada pel Foment de la Sardana, entitat amb la qual el Servei Local de Català té un acord de col·laboració signat. Aquesta entitat ha ofert un taller de dues sessions per aprendre a ballar sardanes als voluntaris, aprenents i alumnes que s’hi han volgut apuntar per, així, poder ballar de manera més participativa el dia de la cloenda.

El regidor del Comissionat de Política Lingüística, Martí Pujol, ha mostrat la seva satisfacció perquè la demanda i l’interès per aprendre català, any rere any, es consolida i va a més. Pujol també ha remarcat la implicació de la societat civil a l’hora de compartir el coneixement de la nostra llengua amb els nouvinguts, un fet que evidencia el caràcter obert i acollidor dels catalans i les catalanes. “Tot plegat demostra que les polítiques públiques per a l’aprenentatge i la difusió del català són més necessàries que mai, ja que el català és una llengua viva socialment i cada cop més percebuda com a imprescindible per a la immensa majoria de la població”, ha reflexionat el regidor.