Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Al voltant d’unes 18.000 persones celebren el Dia de la Convivència a Rubí L’alcaldessa de Rubí i el president Montilla parlen de l’esforç dels andalusos a Catalunya on han arrelat els seus fills nascuts ja aquí. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Al voltant d’unes 18.000 persones celebren el Dia de la Convivència a Rubí

L’alcaldessa de Rubí i el president Montilla parlen de l’esforç dels andalusos a Catalunya on han arrelat els seus fills nascuts ja aquí.
Prop de 18.000 persones van assistir als diferents actes celebrats al Parc de Ca n’Oriol per commemorar el Dia de la Convivència que anualment organitza la Federació d’Entitats Culturals Andaluses de Catalunya (FECAC) en col·laboració amb l’Ajuntament de Rubí, des de fa cinc anys. A la celebració d’aquest Dia d’Andalusia a Catalunya es van sumar l’alcaldessa de Rubí, Carme Garcia, i el president de la Generalitat, José Montilla, que van recórrer bona part de les instal•lacions saludant a les persones participants de les aproximadament 40 entitats i agrupaments andalusos procedents de diferents indrets de tot el país.

En el seu discurs, el president Montilla es va referir a tots els andalusos que van arribar fa anys, els fills dels quals ja han nascut a Catalunya, dient-los que “ningú ens va negar res i varem tenir temps per aprendre” i que fa molts anys que “entre Catalunya i Andalusia hi ha una camí d’anada i tornada que ens uneix”. L’alcaldessa de Rubí també es va referir a aquesta unió entre ambdues cultures així com a les “èpoques dures de molta feina” que han hagut d’afrontar els dos pobles, referint-se a l’actual crisi “de la qual sortirem perquè som obstinats, i ho farem sobre tot amb la ciutadania“.

L’acte, en què van participar també el president de la FECAC, Francisco García, i el viceconseller de Governació de la Junta d’Andalusia, José Antonio Gómez, Periñán, va concloure amb l’actuació musical del grup Los Amigos de Ginés.

Dia d’Andalusia a Rubí

D’altra banda, les activitats que la Coordinadora d’Entitats de Cultura Andaluza de Rubí (CECAR) van organitzar per commemorar aquest Dia d’Andalusia a la ciutat van aplegar a unes 3.000 persones, que van assistir a l’ofrena floral que van fer l’alcaldessa i els portaveus dels grups municipals presents al consistori al monument de Blas Infante a Rubí i a la paella popular, la missa rociera i el festival d’entitats al Parc de Ca n’Oriol.