Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí organitza tallers d’alimentació adreçats a alumnes de primària i secundària El servei de Salut Pública també està preparant tallers de prevenció de drogues i una xerrada sobre com millorar la salut en el transcurs dels anys. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament de Rubí organitza tallers d’alimentació adreçats a alumnes de primària i secundària

El servei de Salut Pública també està preparant tallers de prevenció de drogues i una xerrada sobre com millorar la salut en el transcurs dels anys.
El servei de Salut Pública de l’Ajuntament de Rubí celebra, avui dijous i demà divendres, un taller d’alimentació adreçat als alumnes de 5è de primària de l’escola Mossèn Cinto Verdaguer. L’activitat es durà a terme entre les 15:00h i les 16:30h a les instal·lacions del centre educatiu.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és responsabilitzar els nens i nenes de la seva pròpia salut, que entenguin que l’alimentació és necessària pel cos humà i que cada aliment té unes funcions determinades per al nostre organisme, inclosos els greixos.

El taller es divideix en dues parts. A la primera s’utilitzen fitxes d’aliments per parlar de les seves propietats i funcions pel cos, la quantitat que se n’ha de menjar i quina és la millor manera de cuinar-los. A la segona part de l’activitat s’expliquen normes d’higiene sanitària i de seguretat alimentària alhora de manipular els aliments molt senzilles (rentar la fruita abans de menjar-la, rentar-se les mans abans i després de menjar, etc.).

Els dies 14, 16 i 17 de maig serà el torn dels alumnes de 1r d’ESO de l’IES Duc de Montblanc, que en aquest cas participaran en una xerrada sobre aquest mateix tema. L’objectiu d’aquesta activitat és que els joves reflexionin sobre la pròpia imatge corporal, afavorir uns hàbits alimentaris adequats per a la seva edat, prevenir conductes alimentàries poc adequades, detectar de manera precoç trastorns de la conducta alimentària, fer-los reflexionar sobre la importància de practicar esport i que entenguin l’alimentació com un acte social i de relació amb els altres.

Prevenció de drogues
D’altra banda, el servei de Salut Pública, amb la col·laboració de l’associació Narcòtics Anònims, també ha organitzat una xerrada sobre prevenció de drogues. Aquesta activitat, que es durà a terme el 18 de maig, s’adreça als alumnes de 4t d’ESO de l’escola Maristes.

L’objectiu de la xerrada és retardar l’inici del consum de drogues entre els joves, fer-los conscients de la responsabilitat que tenen respecte la seva salut, facilitar-los informació objectiva sobre els riscos del consum de drogues per a la salut i facilitar indicadors d’addicció i criteris per valorar-los.

Envelliment saludable
El proper 23 de maig, la gent gran del barri 25 de Setembre podrà assistir a la xerrada “Com millorar la salut en el transcurs dels anys”. El servei de Salut Pública, conjuntament amb els CAPs Sant Genís i Anton de Borja, han muntat aquesta xerrada per donar informació sobre educació sanitària a la franja de població de gent gran, amb la finalitat que puguin gaudir d’un envelliment saludable.

La conferència, que començarà a les 15:30h al local de l’Associació de Veïns 25 de Setembre, anirà a càrrec de les infermeres Eva Méndez, Montserrat Cabero i Cristina López.