Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Activitats diverses per commemorar el Dia mundial de lluita contra la Sida 2009 S’han organitzat tallers sobre la prevenció d’aquesta malaltia, una obra de teatre i una exposició a l’IES L’Estatut. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Activitats diverses per commemorar el Dia mundial de lluita contra la Sida 2009

S’han organitzat tallers sobre la prevenció d’aquesta malaltia, una obra de teatre i una exposició a l’IES L’Estatut.
L’Ajuntament de Rubí ha organitzat tot un seguit d’activitats adreçades a la població en general, algunes de les quals són específicament pels joves, per commemorar el Dia Mundial de la Lluita contra el Sida, el pròxim 1 de desembre. La Campanya Mundial contra el Sida 2009 ha escollit com a lema 'L’accés universal i els drets humans', per aquesta lluita que és un dels objectius de Desenvolupament del Mil•leni establerts per l’Organització per a les Nacions Unides (ONU).

Les activitats s’iniciaran el dia abans del Dia contra la SIDA amb la instal•lació d’una pancarta a l’avinguda de Barcelona i un taller de prevenció del VIH / SIDA adreçat a grups de ciutadans/nes nouvingudes que participen en les Accions d’Acollida, amb l’objectiu d’informar-los sobre les vies de transmissió i la prevenció envers aquesta malaltia. La sessió tindrà lloc a Torre Bassas de 10 a 11.30 h. Aquest taller es repetirà el dia 10 de desembre de 12 a 13.30 h al mateix lloc, i s’organitzarà una altra sessió amb els mateixos continguts el dia 3 de desembre per als alumnes dels Tallers d’ocupació i la Casa d’oficis de noves tecnologies de l’IMPES, a l’auditori de l’edifici Rubí +D de 12 a 14 hores.

Coincidint amb el Dia de la Sida, l’1 de desembre es confeccionarà, al vestíbul del Centre d’Orientació Sanitària Ferran Salsas i Roig (COS, c/ Nou, 28), un llaç vermell gegant per penjar a la façana d’aquest equipament sanitari i es decorarà el vestíbul amb cartolines de colors on els usuaris del servei hauran escrit pensaments, desigs, o qualsevol comentari relacionat amb la SIDA i el VIH. Així mateix, es penjaran sengles llaços gegants vermells a la façana de l’Ajuntament i a la façana del Mercat Municipal, i es posarà un punt informatiu sobre la SIDA a la plaça de l’Estació amb l’avinguda Barcelona, de 9.30 a 19 hores, on es distribuirà material informatiu i de prevenció, que també es farà arribar als centres educatius de secundària.

La resta d’activitats, s’adrecen de forma específica al joves amb l’exposició “Què pinta la Sida”, cedida per la Diputació de Barcelona, adreçada a fomentar entre els joves a través del còmic una altra visió del que és la SIDA. La mostra es podrà visitar a l’IES L’Estatut del 9 al 17 de desembre; i amb l’obra de teatre “Que Sí, Vida!” sobre la prevenció del VIH/SIDA, les malalties de transmissió sexual i els embarassos no desitjats, dirigida a l’alumnat de 4r de l’ESO dels IES i les escoles concertades de Rubí. L’obra es representarà els dies 10 i 11 de desembre al Casal Parroquial (c/ Pere Esmendia, 14), on també es llegirà el manifest commemoratiu.