Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Activada la fase d’alerta del Pla Inuncat davant la previsió de pluges intenses a la ciutat Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya, poden arribar a caure uns 20 mm en només 30 minuts. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Activada la fase d’alerta del Pla Inuncat davant la previsió de pluges intenses a la ciutat

Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya, poden arribar a caure uns 20 mm en només 30 minuts.
El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ha activat la fase d’alerta del Pla Especial d’Inundacions de Catalunya (INUNCAT) a diferents comarques catalanes davant la possibilitat que es produeixin pluges amb intensitats superiors a 20 mm en 30 minuts.

Rubí és un dels municipis que, amb “molta probabilitat”, pot patir aquestes precipitacions entre les 14 h d’avui i les 14 h de demà dissabte, segons l’avís que ha emès el Servei Meteorològic de Catalunya.

Per aquest motiu, el consistori es manté alerta per fer front a possibles incidències causades per aquestes precipitacions i, si fos necessari, activaria el Pla Municipal d’Emergències. Entre les mesures que s’inclouen en aquest Pla hi ha la supervisió a zones d’especial risc, com ara els espais pròxims a la riera de Rubí o la zona del carrer Mallorca, on les pluges intenses provoquen inundacions pel vessament d’aigua fora de la cambra del col·lector. Aquesta problemàtica, recordem, se solucionarà un cop s’hagin enllestit els treballs que s’estan fent en aquest punt de la ciutat.

La Generalitat de Catalunya, en el seu apartat web d’emergències i seguretat, facilita tot un seguit de consells per a la població en aquestes situacions.