Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

A finals d'aquest mes, hi haurà més de 70 noves places d’estacionament gratuït a la ciutat Aquest mes es porta a terme la segona fase del pla d’aparcaments. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

A finals d'aquest mes, hi haurà més de 70 noves places d’estacionament gratuït a la ciutat

Aquest mes es porta a terme la segona fase del pla d’aparcaments.
Cap a mitjans d'aquest mes de gener està previst executar la segona fase del pla d’aparcaments que té per objectiu augmentar el nombre de places gratuïtes d’aparcament als carrers de la ciutat en la mesura del possible.

En aquesta fase, s’actuarà en vuit carrers situats a les zones Nord, Progrés, Centre i sector Z. Es tracta dels carrers Lumière, passeig Pau Claris, Mare de Déu de Fàtima, Guadalajara, Sant Jordi, Josep Saltó, Eivissa i carretera de Sabadell. A excepció dels dos primers, en aquests carrers s’eliminarà el doble sentit de circulació i passaran a ser de sentit únic.

Un cop finalitzat el projecte, que té un termini d’execució d’un mes, en total hi haurà un increment de 73 noves places d’estacionament.

Les actuacions consisteixen en treballs de pintura horitzontal, col·locació de senyalització vertical i instal·lació d’elements de seguretat (pilones, miralls, etc.). Gairebé totes les noves places seran en posició semibateria, excepte en el carrer Eivissa. La implantació d’aquest pla d’aparcaments comporta l’execució d’altres accions, com ara modificacions de trànsit, canvis de sentit de circulació i la revisió de la forma d’estacionament en cada punt (bateria, semibateria, cordó...).

Pel que fa al sector Z, s’actuarà en la zona que envolta l’avinguda Comas i Solà, Eduard Fonserè i Iriarte. El projecte preveu ordenar la zona i regular l’estacionament. També s’instal·larà senyalització vertical, es marcaran els espais d’aparcament amb pintura horitzontal i es posaran pilones per evitar l’aparcament en zones no autoritzades.

A aquestes 73 noves places cal sumar-ne 70 més de l’avinguda de l’Astronomia, on ja han finalitzat les obres d’arranjament finançades pel Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL).

La primera fase del pla d’aparcaments va tenir lloc durant els mesos de juny i juliol en els aparcaments de l’Escardívol i del davant de l’edifici Rubí Desenvolupament.

El primer mes de sancions de la zona taronja

Des del passat 26 de novembre, la policia local de Rubí procedeix a sancionar tots aquells vehicles que incompleixen la zona taronja, situada als aparcaments de l’Escardívol i del Rubí+D. Des de llavors i fins a mitjans de desembre, s’havien tramitat 281 multes, amb un import de 50 euros (amb la possibilitat de rebaixar la quantia fins al 50 % si es paga en un termini de 7 dies, o bé fins el 30 % dins d’un termini de 30 dies). Gairebé totes aquestes sancions han estat motivades pel fet de no disposar del distintiu horari obligatori que limiti l’estada màxima d’una hora i mitja a la zona taronja. Els usuaris i usuàries que vulguin adquirir aquest distintiu horari ho poden fer de forma gratuïta a la Botiga de Rubí (c/ Maximí Fornés amb c/ Sant Ignasi, 16-18) i a l’OAC Centre (c/ Doctor Robert, 19), en horari d’atenció al públic. També es pot utilitzar qualsevol altre tipus de distintiu o escrit sempre i quan indiqui l’hora d’arribada a la zona taronja.