Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

348 alumnes de Rubí reben diàriament ajuda gratuïta per estudiar Prop de 350 nens i nenes de Rubí han rebut diàriament ajuda gratuïta per estudiar durant el curs 2006/07 gràcies al conveni del Pla Educativo d'Entorn. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

348 alumnes de Rubí reben diàriament ajuda gratuïta per estudiar

Prop de 350 nens i nenes de Rubí han rebut diàriament ajuda gratuïta per estudiar durant el curs 2006/07 gràcies al conveni del Pla Educativo d'Entorn.
L’adhesió de l’Ajuntament de Rubí al Pla Educatiu d’Entorn, mitjançant la signatura d’un conveni, el 22 de febrer de 2006 amb Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, ha fet possible que prop de 350 nens i nenes de Rubí hagin rebut diàriament ajuda gratuïta per estudiar durant el curs 2006/07. Els tallers d’estudi assistit és una de les diferents activitats que inclou al Pla Educatiu entorn de la nostra ciutat i la que majors beneficis comporta a la població en edat escolar, tant d primària com de secundària. En total s’oferten 1740 places cada setmana. Els mestres i professors avaluen quins dels seus alumnes necessiten aquesta ajuda: bé perquè necessiten millorar les seves tècniques d’estudi, bé perquè els cal que algú els guiï mentre estudien o bé perquè l’espai que disposen a casa és inadequat per treballar.

Els casals d’infants formen també part de l’oferta del Pla. S’adreça a alumnes d’educació infantil i primària i el seu objectiu és el de facilitar la conciliació entre el món laboral i familiar. En aquests moments a Rubí només una escola, el Teresa Altet, ofereix aquest espai que disposa de 50 places. El termini d’inscripció per accedir-hi ja és obert.. El casal s’ofereix en horari extraescolar, de 16.30 a 19.30 h, amb diferents possibilitats d’activitats i a un preu assequible en funció dels dies que l’alumne l’utilitzi. Fer ús del Casal costa 3 € al mes utilitzant-lo un dia a la setmana i 15 € al mes si s’utilitza de dilluns a divendres. En els períodes de vacances escolars compreses entre l’1 de setembre i el 30 de juny, i en funció de la demanda, els Casals ofereixen una programació especial amb la realització d’activitats en un horari més ampli i amb servei de menjador.

Tots els infants d’infantil i primària dels centres que participen en el Pla d’entorn han rebut els fulls per inscriure’s i les sol•licituds, un cop complimentades, es poden lliurar a les oficines d’atenció al ciutadà del centre i del barri de Les Torres, durant l’horari d’atenció al públic.

A banda dels Casals d’Infants, el Pla Educatiu d’entorn, ofereix als alumnes de primària i secundària activitats esportives i artístiques gratuïtes i el servei de Biblioteca escolar, entre les 17 i les 19 h, a 3 centres centres de la ciutat: l’IES L’Estatut, l’IES Duc de Montblanc i l’Escola Ntra. Sra. de Montserrat. Aquest darrer servei no és exclusiu per als alumnes sinó que és obert a tothom (infants, joves i adults).
L’oferta del Pla Educatiu d’Entorn es completa amb tallers gratuïts per a pares i mares que faciliten la relació entre les famílies amb la utilització del català com a llengua de comunicació.

A diferència dels Casals d’Infants, la resta d’ofertes del Pla educatiu d’entorn a Rubí s’ha de sol•licitar directament als centres on els alumnes estan matriculats, a excepció del servei de Biblioteca on no cal fer cap sol•licitud per la seva utilització.

6.960 alumnes es poden beneficiar aquest curs

L’Ajuntament de Rubí i el Departament d’Educació i Universitats de la Generalitat de Catalunya van signar un de col•laboració, el 22 de febrer de 2006, mitjançant el qual se comprometia a posar en marxa el Pla d’Eduació d’Entorn a la nostra ciutat. Es tracta d’una proposta educativa que té com a darrer finalitat fomentar la cohesió social de l’alumnat i ajudar-los a assolir l’èxit escolar.

Després de signat el conveni, l’Ajuntament va oferir a tots els centres escolars de la ciutat la possibilitat de participar-hi. Tots els centres públics de primària (11), l’escola d’educació especial i tots els IES públics de secundària (4), s’hi van sumar. Pel que fa la participació dels centres concertats, hi participen el col•legi Martistes i l’escola Montserrat. El nombre d’alumnes total d’aquests 16 centres és de 6.960.

Els recursos necessaris per tirar endavant els diferents serveis que ofereix el Pla Educatiu d’entorn a Rubí s’assumeixen per la Generalitat (70 %) i l’Ajuntament de Rubí (30 %). Per aquest curs es destinarà una dotació econòmica que supera els 350.000 €.