Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

“Fem un bon ús alimentari”, una nova acció per promoure l’aprofitament del menjar La campanya s’engloba dintre de la iniciativa impulsada pel consistori contra el malbaratament alimentari. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

“Fem un bon ús alimentari”, una nova acció per promoure l’aprofitament del menjar

La campanya s’engloba dintre de la iniciativa impulsada pel consistori contra el malbaratament alimentari.
'Fem un bon ús alimentari' és una nova proposta, impulsada des de l’Ajuntament de Rubí, per reduir el malbaratament alimentari i potenciar l’aprofitament del menjar a les llars de la ciutat, a través de cursos de cuina a vuit restaurants de la ciutat i al Mercat Municipal durant els mesos d’octubre i novembre, i la recollida de receptes de cuina de recapte a través de la xarxa, per tal que pugin ser emprades per tota la ciutadania. L’acció s’engloba dintre de la campanya engegada al maig pel consistori en col·laboració amb restaurants rubinencs. La primera activitat d’aquesta campanya va ser un curs de Cuina de malbaratament que es va fer al mes de juny, coincidint amb el Dia del Medi Ambient.

A partir del mes d’octubre, els restaurants Plats, Cafè Pàmpol, Can Parilla, Llesqueria Tast d’Art, El Racó de la Sidra, La Cava, El Portalet i La Popular oferiran sessions de cuina per elaborar receptes d’aprofitament i ensenyar a les persones que s’inscriguin als tallers, que es faran a la tarda quan els establiments de restauració es troben tancats al públic, a repensar la manera de cuinar per treure’n més profit dels aliments que es consumeixen a les llars. També els dies 7, 14 i 21 de novembre es faran sessions de cuina al Mercat Municipal, de 17.30 h a 19 h.
Per participar als cursos, cal fer inscripció prèvia al Telèfon Verd 900 130 130 ( 93 699 98 01 si truques des d'un mòbil), o a través del correu electrònic inforesidus@ajrubi.cat.

Compartir receptes d’aprofitament

Paral·lelament a les sessions de cuina, totes aquelles persones que ho desitgin poden compartir receptes de cuina que potenciïn aquest tipus d’estalvi, per contribuir a una gestió més sostenible de l’alimentació a les llars i promoure la compra responsable per part de la ciutadania. Les receptes hauran d’explicar menjars, tradicionals o nous, elaborats amb restes crues o cuinades, per no haver de llençar-les. Amb totes elles, s’elaborarà un recull de receptes que es podrà consultar posteriorment a través de la web municipal.

Qui vulgui participar ha de fer arribar la seva recepta, abans del 14 de novembre, omplint la butlleta que trobarà als restaurants que participen en la campanya i lliurant-la a través de la pàgina de Facebook d’Aj Rubi NET, al correu electrònic inforesidus@ajrubi.cat, o portant la butlleta als mateixos establiments o a les deixalleries mòbils o a la de Cova Solera. Cada participant podrà passar a recollir un obsequi el 16 de novembre durant la celebració de la Refira, i, entre qui el reculli, se sortejarà un regal patrocinat per cadascun dels establiments col·laboradors.