Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

180 alumnes dels instituts La Serreta i L'Estatut participen en tallers de sensibilització lingüística El Comissionat de Política Lingüística i els centres educatius manifesten la seva voluntat de repetir l’experiència el curs vinent https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

180 alumnes dels instituts La Serreta i L'Estatut participen en tallers de sensibilització lingüística

El Comissionat de Política Lingüística i els centres educatius manifesten la seva voluntat de repetir l’experiència el curs vinent
Prop de 180 alumnes de batxillerat i cicles formatius dels instituts La Serreta i L’Estatut han participat aquest curs en una dotzena de tallers de sensibilització i gestió lingüística sota el títol Amb el català, com t’ho fas? La proposta, inclosa a la Guia de Serveis i Activitats que ofereix l’Ajuntament de Rubí, tenia com a objectiu trencar algunes percepcions errònies i prejudicis sobre l’ús del català.

Els tallers, impartits per l’entitat Plataforma per la Llengua, han consistit en treballs en grup i jocs de preguntes i rol que han permès posar sobre la taula dades sobre la presència i l’ús del català al món, així com qüestionar certs hàbits lingüístics, com ara l’abandonament del català davant un interlocutor no catalanoparlant. Tots els aspectes treballats als tallers han estat tractats “des del respecte a la convivència amb la diversitat, o la cerca efectiva de punts de trobada per tal de vertebrar espais de reconeixement comú, al marge dels orígens de cadascú”, tal com declara la Plataforma per la Llengua.

Els principals objectius d’aquesta activitat eren evidenciar la importància que té la llengua catalana com a element d’inclusió i posar de relleu la situació que ocupa el català com a llengua mitjana a nivell mundial. Els alumnes que han participat als tallers s’han sorprès d’algunes dades, com ara que hi ha més de 10 milions de catalanoparlants, que el català està entre les 100 llengües més parlades de les 6.000 que hi ha al món, que sis dels deu webs mes visitats del món tenen versió en català o que és la 19a llengua per nombre d’usuaris a Twitter.

El darrer taller de sensibilització lingüística d’aquest curs s’ha impartit aquest mes de març, amb la participació d’alumnes del cicle formatiu d’Educació Infantil de La Serreta. Tant el Comissionat de Política Lingüística com els centres educatius han manifestat la seva satisfacció pels resultats dels tallers i el seu interès per tornar-los a impartir el curs que ve.