Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

131 comerços obriran les seves portes divendres fins a la mitjanit en el marc de La 1a Nit Oberta de Rubí La iniciativa, organitzada conjuntament per la regidoria de Comerç i l’Associació de Comerciants Rubí Centre, és una de les accions del pla anticrisi 2013. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

131 comerços obriran les seves portes divendres fins a la mitjanit en el marc de La 1a Nit Oberta de Rubí

La iniciativa, organitzada conjuntament per la regidoria de Comerç i l’Associació de Comerciants Rubí Centre, és una de les accions del pla anticrisi 2013.
La regidoria de Comerç del consistori rubinenc i l’Associació de Comerciants Rubí Centre, en col·laboració amb els serveis de Cultura i d’Identitat i Projecció Exterior, organitzen aquest divendres “La 1a Nit Oberta de Rubí. Nit de comerç, cultura i restauració”, una de les accions de suport al comerç incloses al paquet de mesures extraordinàries de lluita contra la crisi 2013. Es tracta d’una nit festiva en què 131 establiments de l’eix comercial del centre (106 comerços i 25 locals de restauració), a banda de 9 parades del Mercat d’Artesania, estaran oberts al públic fins la mitjanit.

Aquesta obertura excepcional, entre les 20h i les 24h, anirà acompanyada de diferents activitats de dinamització, tant a dins com a fora dels establiments, així com d’ofertes, descomptes i productes especials, que aportaran un valor afegit a la simple obertura de comerços en horari nocturn.

El lema d’aquesta primera edició de La Nit Oberta és el títol de la cançó de Jaume Sisa “Qualsevol nit pot sortir el sol”. I és que, com va explicar la regidora de Comerç, Arés Tubau, en la presentació de l’activitat, “precisament el que volem aconseguir és que, com a la cançó, tothom es pugui sentir benvingut i ben tractat als comerços de la ciutat un dia a la nit”. Per la seva banda, el president de l’Associació de Comerciants Rubí Centre, Enric Pallarès, també es va referir al lema d’aquesta primera edició: “Està molt ben triat. Qualsevol nit pot sortir el sol és un lema que ens pot donar idees a tots els comerços per fer una ambientació, alguna oferta o alguna cosa especial”.

Nit de comerç, cultura i restauració
Fora dels establiments també s’ambientaran els carrers del centre amb decoració, il·luminació i activitats musicals i d’animació amb l’objectiu de marcar un passeig continu que connecti tots els establiments. Entre d’altres, a les 20h, el grup d’animació Nifú Nifà serà a l’avinguda de Barcelona, a l’alçada del c/ Prim. I a les 00:15h, l’actuació de Daniel Landry i l’Orquestra Gitana de Catalunya clourà La 1a Nit Oberta a la plaça del Doctor Guardiet.

La nit del 19 de juliol també romandran oberts els espais culturals del centre: el Museu Vallhonrat, on a les 21:30h se celebrarà un concert de Pili Cayero; l’Espai Expositiu Aula Cultural, on es podrà veure la mostra “1996-2012. L’arqueologia a Rubí, 15 anys de gestió”; i el Punt d’Informació de l’Antiga Estació, on es podrà jugar al Memory de la ciutat i visitar l’exposició “Nuevas Sensaciones” de l’Associació de Dones Creatives del Vallès. A més, es regalarà un Bòdum antiestrès a aquelles persones que facin compres superiors a 15 euros al Punt d’Informació.

La regidoria de Comerç ha editat un programa amb un plànol que inclou tots els establiments participants amb les ofertes, promocions i activitats que ofereixen, l’oferta dels espais culturals, sortejos, actuacions musicals, etc. El programa es pot consultar en versió per al mòbil a l’adreça www.rubicomerç/qr.

Restriccions de trànsit
Entre les 20h i les 24h s’establiran diverses zones excloses al trànsit. Així, no es podrà circular per l’avinguda de Barcelona entre els carrers de Prim i de Sant Cugat, pel passeig de Francesc Macià entre els carrers de Sant Cugat i de la Creu, així com el c/ Cervantes entre el c/ Cal Príncep i l’avinguda de Barcelona, el c/ Llobateres entre els carrers de Balmes i del Doctor Turró, el c/ Pere Esmendia i el c/ Maximí Fornés entre els carrers de Sant Joan i de la Unió.

Els vehicles que circulin pel c/ Cervantes i que es vulguin dirigir al centre i a les urbanitzacions podran seguir el següent itinerari alternatiu: s’hauran de desviar pel c/ Cal Príncep, continuar per l’avinguda de Can Cabanyes, el passeig de Les Torres i, a l’arribar a la rambleta de Joan Miró, els que es dirigeixin al centre hauran de girar a la dreta cap a l’avinguda de Barcelona i el c/ Prim. Els que es dirigeixin a les urbanitzacions, hauran de girar a l’esquerra cap a la carretera C-1413 per enllaçar amb l’avinguda de Cova Solera. Els vehicles que circulin pel c/ Doctor Robert s’hauran de desviar pel c/ Unió cap a l’Escardivol, girar al c/ Joaquim Blume fins a la rotonda de la C-1413 i, en aquest punt, accedir als carrers de la Riera, de Santa Llúcia i de Sant Joan en direcció a les urbanitzacions.

Malgrat aquests canvis, es facilitarà l’accés als garatges als veïns de la zona, així com l’accés a la gasolinera de l’avinguda de Barcelona. Paral·lelament, no es podrà aparcar al c/ Montserrat, en el tram comprès entre el passeig de Francesc Macià i el c/ Maximí Fornés. Els pàrquings de les places de l’Onze de Setembre i de Salvador Allende estaran oberts fins les 01:30h.