Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Visita a la masia de Ca n’Alzamora Coneixem la masia que ha sobreviscut als enormes canvis del seu entorn https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Visita a la masia de Ca n’Alzamora

Coneixem la masia que ha sobreviscut als enormes canvis del seu entorn

Visita d’enguany a la Masia de ca n’Alzamora.
Visita d’enguany a la Masia de ca n’Alzamora

Rubí compta amb un passat agrícola en el qual la vinya ha estat sempre el conreu més important i el que més hectàrees ha ocupat. Fins al segle XX la nostra vila comptava amb un nombre rellevant de masies repartides per tot el terme municipal. La majoria han anat desapareixent amb el creixement de la ciutat, però encara en trobem algunes que ens recorden el nostre passat agrícola.

Les primeres dades que en tenim de la masia de Ca n’Alzamora són de l’any 1299, quan es coneix per Mas Mestre. Ha tingut diversos noms en funció dels propietaris, però des del segle XVIII ha estat regentada per la família Alzamora. Pertany a la parròquia i municipi de Rubí des de 1885.

A només un carrer del Rubí industrial, es troba aquest bocí del passat que és la masia de Ca n'Alzamora. En aquesta visita hem conegut una masia que ha sobrevis­cut als profunds canvis del seu entorn i ha sabut convertir-se en un habitatge del segle XXI.

Objectius de Desenvolupament sostenible