Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Portes obertes a la cooperativa Toca-Terra Visitem un dels grups de consum que hi ha a Rubí, una de les alternatives més respectuoses amb el medi ambient. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Portes obertes a la cooperativa Toca-Terra

Visitem un dels grups de consum que hi ha a Rubí, una de les alternatives més respectuoses amb el medi ambient.

Les cooperatives de consum et permeten comprar productes a granel ajustant les quantitats a les teves necessitats..
Les cooperatives de consum et permeten comprar productes a granel ajustant les quantitats a les teves necessitats.

Adquirir productes de proximitat i ecològics són les premisses principals amb què treballa el grup de consum Toca Terra, que es reuneix cada dimarts per fer una compra conjunta de tota mena de productes que utilitzem habitualment que van des d'aliments frescos fins a cosmètica o articles de neteja. Tenen preferència pels productes que els arriben a granel i permeten que les persones associades puguin ajustar les quantitats a les seves necessitats així com reutilitzar els seus envasos, cosa que minimitza al màxim la seva petjada ambiental ja que preven el malbaratament alimentari i redueix la generació de residus d'envasos. 

Un altre aspecte que cuiden molt és l'anomenat "comerç just", un contacte directe amb els proveïdors que garanteix una transacció que ambdues parts considera justa, tant pel preu de venda com per les condicions de producció. Com que trien pagesos i empreses properes, també disminueixen els residus invisibles i les emissions de COque es deriven de comprar productes produïts a molts kilòmetres d'aquí.

 

Un altre estil de consum és possible

A la ciutat tenim moltes alternatives per consumir de manera responsable: grups de consum com Toca-Terra, establiments que ofereixen productes de proximitat, altres que venen els excedents a preus reduïts, aquells que vetllen per fer possible la reparació envers la cultura d'un sol ús, botigues on pots portar els teus propis envasos reutilitzables... 

Cada cop més, tant les empreses com els consumidors i consumidores, demanden productes tenint en compte la seva motxilla ecològica, amb una política de producció respectuosa amb el medi ambient i coherent amb un sistema de producció local. Opcions més sostenibles amb el medi ambient que les majoritàries als darrers anys, amb les que mostrem el nostre respecte a la Terra i la nostra voluntat de preservar la seva magnificència el màxim de temps possible.

Objectius de Desenvolupament sostenible