Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest dissabte, visites al Museu Etnogràfic Vallhonrat La Fundació Museu Vallhonrat obre les portes i promou dues visites guiades gratuïtes, coincidint amb la Fira de la Terra a Rubí. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Aquest dissabte, visites al Museu Etnogràfic Vallhonrat

La Fundació Museu Vallhonrat obre les portes i promou dues visites guiades gratuïtes, coincidint amb la Fira de la Terra a Rubí.

Museu Etnogràfic Vallhonrat de Rubí.
Museu Etnogràfic Vallhonrat de Rubí

El Museu Etnogràfic Vallhonrat és un dels centres culturals més emblemàtics i referent de la comarca. La seva activitat va començar a mitjans del segle passat amb peces de la família, i actualment  disposa de prop de 9.000 peces totes elles exposades per temàtica i diverses col·leccions distribuïdes per les sales del museu. 

Les visites són un recorregut pel passat que ens fa viatjar a través dels objectes que hi trobem, i amb els quals podem entendre la manera de viure d’una cultura. Destaquem la Sala del Celler on coneixerem bona part dels estris del passat vinícola de la ciutat i detalls de les masies de la ciutat. En aquest vídeo sobre el museu es pot fer un tastet d’aquest preciós racó de la ciutat i d’algunes de les meravelles que allotja del món del col·leccionisme i l’art. 

Hi ha visites programades per aquest dissabte 30 d'abril a les 11 i a les 12.15 h i les inscripcions encara són obertes de manera digital i trucant al Telèfon Verd 900 130 130. L’entrada al museu s'efectuarà per la Plaça Montserrat Roig.

 

Flora i fauna amb el quadern de camp Bitxos! 

Entre els visitants més menuts, de tres a sis anys, es repartirà un díptic per pintar i el quadern de camp Bitxos!, un material educatiu amb activitats i continguts senzills perquè de manera didàctica i divertida, coneguin alguns animals que es poden trobar al jardí del museu i saber on s’amaguen, on viuen, què mengen i altres curiositats; amb la finalitat que siguin conscients del respecte pel medi ambient i els éssers vius.

Amb l’edició d’aquest quadern de camp, el Museu Vallhonrat aposta per continuar ampliant el ventall de material educatiu local per tal que els centres educatius i la canalla que visiti el museu el puguin gaudir ampliant informació fora de les aules.

Objectius de Desenvolupament sostenible