Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Dia de la Terra inspira l’art de la ciutat El Col·lectiu d’Il·lustradores i Il·lustradors de Rubí City (CIRC) ens mostra la riquesa de l’entorn natural de la ciutat amb una exposició de gran format i un fanzín dedicat a la natura https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Dia de la Terra inspira l’art de la ciutat

El Col·lectiu d’Il·lustradores i Il·lustradors de Rubí City (CIRC) ens mostra la riquesa de l’entorn natural de la ciutat amb una exposició de gran format i un fanzín dedicat a la natura

Il·lustració de l'exposició: "Respira, Rubí" (fotografia: Ajuntament de Rubí).
Il·lustració de l'exposició: "Respira, Rubí" (fotografia: Ajuntament de Rubí)

La naturalesa sempre ha estat font d'inspiració d’artistes i així ens ho han volgut mostrar les persones que integren el CIRC mitjançant dues propostes d’art lligades a la celebració del Dia de la Terra. 

La temàtica del Dia de la Terra d’enguany se centra en la flora i la fauna, i tant les obres que trobarem a l’exposició “Respira, Rubí”, com al nou fanzin que ha elaborat aquest col·lectiu artístic, fan referència a aquesta temàtica i als espais naturals de la ciutat que l’acullen.  

 

Exposició “Respira, Rubí”

Del 22 d'abril a l'1 de maig, els carrers de la ciutat s’engalanen de natura. I és que “Respira, Rubí” és una exposició de gran format que porta el medi natural al nucli urbà de la ciutat.

Aquesta exposició, inaugurada durant la passada edició del Dia de la Terra, torna a sortir al carrer aquest any canviant la ubicació de les il·lustracions. Les obres es poden trobar a diferents barris de la ciutat, la gran majoria d’elles a les portes de les escoles. 

I és que un dels seus objectius és convidar a tot l'alumnat a realitzar una activitat de descoberta de la biodiversitat de l’entorn natural proper a la seva escola. Amb l’activitat, els infants posaran a prova els cinc sentits per descobrir la fauna i la flora de la nostra ciutat. Una proposta d’aprenentatge que ben segur que desperta la curiositat de nens i nenes, i el més important, el respecte i la voluntat de preservar la riquesa dels espais naturals de la nostra ciutat. 

Al programa d’activitats del Dia de la Terra pots consultar les obres disponibles i on anar a visitar-les.

 

Fanzín del col·lectiu CIRC

El dia 22 d’abril, Dia de la Terra, ha estat la data triada per publicar del 7è número del fanzín CIRC dedicat a la natura. L'últim número d'aquesta revista col·laborativa compta amb il·lustracions inèdites dels membres del col·lectiu en motiu d’aquesta celebració d’una gran qualitat.  

Les diferents obres mostren la sensibilidat ambiental dels artistes que representen escenes d’espais naturals, de flora i fauna, del lligam entre ésser humà i natura, o de com la natura viu fins i tot enmig del ciment de la ciutat. 

Il·lustracions que evidencien, per segon any consecutiu, un moviment artístic que creix i que està compromès amb el medi ambient a la ciutat.

Objectius de Desenvolupament sostenible