Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest diumenge, jornada de voluntariat ambiental per recuperar el patrimoni rural de Can Pòlit La iniciativa organitzada per Rubí d'Arrel i el Centre Excursionista de Rubí tindrà lloc en el marc de la 8a celebració del Dia de la Terra https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Aquest diumenge, jornada de voluntariat ambiental per recuperar el patrimoni rural de Can Pòlit

La iniciativa organitzada per Rubí d'Arrel i el Centre Excursionista de Rubí tindrà lloc en el marc de la 8a celebració del Dia de la Terra

Imatge del pou i el safareig de l’antic mas de Can Pòlit. Fotografia d'Ignasi Marroyo publicada al llibre "Les Masies de Rubí i la seva gent", de Miquel Rufé..
Imatge del pou i el safareig de l’antic mas de Can Pòlit. Fotografia d'Ignasi Marroyo publicada al llibre "Les Masies de Rubí i la seva gent", de Miquel Rufé.

Aquest diumenge 24 d’abril tindrà lloc una jornada de voluntariat ambiental destinada a la neteja i recuperació del patrimoni rural de Can Pòlit, ubicat entre Can Ramoneda i Can Fonollet. Es tracta d'una activitat dissenyada i organitzada per les entitats locals Rubí d'Arrel i el Centre Excursionista de Rubí amb el suport de l'Ajuntament.

Una vintena de col·laboradors organitzen aquesta acció de voluntariat, que té com a objectiu desbrossar i descobrir les restes del pou i el safareig de l’antic mas de Can Pòlit i, així, recuperar un espai d’interès històric, patrimonial i ecològic del nostre municipi.

El mapa de patrimoni cultural de Rubí recull més de dos-cents elements d’interès històric a la nostra ciutat, molts d’ells encara amagats pel pas del temps. Les entitats Rubí d’Arrel i el Centre Excursionista de Rubí fa anys que, entre altres projectes, col·laboren per portar a la llum i fer valdre aquests vells tresors que revelen la història de la nostra ciutat.

L’activitat, de caire familiar i que requereix inscripció prèvia, consistirà en la desbrossada de l’espai per deixar a la vista el pou i el safareig de l’antiga finca de Can Pòlit. Mentrestant, els més petits podran dur a terme activitats de natura adaptades a infants d’entre 5 i 12 anys i relacionades amb la fauna i la flora del mateix entorn.

L'activitat es durà a terme diumenge vinent entre les 9.30 i les 13 h i es preveu que hi participin una cinquantena de persones. El punt de trobada serà a la porta del Pavelló Poliesportiu de la Llana, des d’on se sortirà caminant fins a les restes de l'antiga casa de Can Pòlit, abandonada des dels anys trenta. En finalitzar l’activitat, també es farà una neteja de l’espai amb la retirada dels residus generats durant la mateixa activitat. 

 

La fauna i la flora de Rubí en el Dia de la Terra

Del 22 d'abril a l'1 de maig se celebra la vuitena edició del Dia de la Terra a Rubí amb més de trenta d’activitats sobre el medi ambient a la nostra ciutat amb la temàtica de la flora i la fauna local. El voluntariat ambiental a Can Pòlit es troba dins d’aquest programa, oferint una oportunitat de participació a totes les persones interessades en el coneixement, la protecció i la conservació dels espais naturals. 

El Consistori col·labora amb aquesta iniciativa amb el subministrament de material i la recollida de residus i la seva posterior gestió.

Objectius de Desenvolupament sostenible