Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Veïns i veïnes de Ca n’Oriol celebren la presentació del llibre sobre la història del barri Durant l’acte, l’alcaldessa, Ana María Martínez, s’ha referit al barri de Ca n’Oriol com “un exemple d’unió i reivindicació” https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Veïns i veïnes de Ca n’Oriol celebren la presentació del llibre sobre la història del barri

Durant l’acte, l’alcaldessa, Ana María Martínez, s’ha referit al barri de Ca n’Oriol com “un exemple d’unió i reivindicació”

L’alcaldessa ha lliurat un exemplar del llibre a cadascuna de les entitats veïnals del barri (foto: Localpres).
L’alcaldessa ha lliurat un exemplar del llibre a cadascuna de les entitats veïnals del barri (foto: Localpres)

Al voltant de 150 veïns i veïnes, membres de l’equip de govern i representants dels grups municipals s’han donat cita aquest dijous a la nit la plaça de Ca n’Oriol per celebrar la presentació del llibre El barri de Ca n'Oriol. Una història oral, editat per l’Ajuntament de Rubí. A través d’entrevistes i fotografies, la publicació dóna a conèixer la forta personalitat d’aquesta zona de la ciutat, determinada pels anys de reivindicació veïnal, la solidaritat entre els seus habitants i el seu profund sentiment de pertinença.

Durant la presentació, l’alcaldessa, Ana María Martínez, s’ha referit a Ca n’Oriol com “un exemple d’unió i reivindicació” i ha apel·lat a la necessitat de seguir treballant plegats per millorar-lo: “Espero que seguim tenint la capacitat, les ganes, la il·lusió i la força per continuar esforçant-nos per millorar Ca n’Oriol. [...] Com a Ajuntament, posarem tot el que calgui, els esforços que siguin necessaris, perquè tots i cadascun dels veïns sentin l’orgull que jo sento per ser veïna de Ca n’Oriol”.

La presentació del llibre El barri de Ca n'Oriol. Una història oral ha tingut lloc en el marc d’una festa ciutadana que s’ha obert amb l’actuació del grup rubinenc The Ewan’s. Durant l’acte, els assistents han pogut escoltar els testimonis d’una persona gran del barri, el Francisco Aranda, i d’una de jove, l’Alba Huerga, que han recordat les seves vivències a Ca n’Oriol i han exposat alguns dels aspectes que hi millorarien. A continuació, s’ha projectat un bibliotràiler amb imatges històriques i fragments de les entrevistes que es van fer per a l’elaboració del llibre.

Per tancar la presentació, l’alcaldessa ha fet el lliurament simbòlic de la publicació a representants de les tres associacions veïnals del barri: l’Associació de Veïns de Ca n’Oriol, l’Associació de Veïns Districte 5 El Portal i l’Associació de Propietaris Rubí 128. Els veïns i veïnes assistents també han pogut emportar-se a casa el seu propi exemplar.

El barri de Ca n'Oriol. Una història oral forma part d’una col·lecció de llibres que es va iniciar el 2006 amb la publicació de la història i la vida veïnal d’El Pinar i que va continuar el 2010 amb un segon volum dedicat al barri de Les Torres-Rubí 2000. El projecte ha estat coordinat per Carles Mercader, qui també s’ha encarregat de realitzar les entrevistes juntament amb Betlem Cañizar. La publicació també ha comptat amb la col·laboració de la periodista Alba Huerga i l’historiador Eduard Puigventós.

Imatges relacionades

Els veïns i veïnes han recollit els seus exemplars (foto: Localpres)
Els veïns i veïnes han recollit els seus exemplars (foto: Localpres)
Lliurament del llibre als representants veïnals (foto: Localpres)
Lliurament del llibre als representants veïnals (foto: Localpres)
Alba Huerga (foto: Localpres)
Alba Huerga (foto: Localpres)
Francisco Aranda (foto: Localpres)
Francisco Aranda (foto: Localpres)