Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Unicef i l’Ajuntament signen el conveni que acredita Rubí com a Ciutat Amiga de la Infància El municipi ha rebut aquesta distinció pel seu compromís en la promoció i implementació de polítiques municipals a favor dels drets dels infants https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Unicef i l’Ajuntament signen el conveni que acredita Rubí com a Ciutat Amiga de la Infància

El municipi ha rebut aquesta distinció pel seu compromís en la promoció i implementació de polítiques municipals a favor dels drets dels infants

L’alcaldessa i la presidenta d’Unicef Comitè Catalunya, durant l’acte de signatura del conveni (foto: Localpres).
L’alcaldessa i la presidenta d’Unicef Comitè Catalunya, durant l’acte de signatura del conveni (foto: Localpres)

L’alcaldessa, Ana María Martínez, i la presidenta d'Unicef Comitè Catalunya, Anna Folch, han signat aquest dimecres el conveni que acredita Rubí com a Ciutat Amiga de la Infància (CAI). El municipi ha rebut aquest reconeixement pel seu compromís en la promoció i implementació de polítiques municipals a favor dels drets dels infants.

Cada dos anys, el Comitè Espanyol d’Unicef reconeix públicament amb el segell de Ciutat Amiga de la Infància aquells municipis que han apostat pels drets dels nens i nenes, complint els principis de la Convenció sobre els Drets dels Infants. Aquest segell, que té vigència per un període de quatre anys, s’atorga després d’un procés de diagnosi  i anàlisi de cada candidatura. Actualment, hi ha uns 170 municipis a l’Estat espanyol, entre ells Rubí, reconeguts amb el segell de Ciutat Amiga de la Infància.

Rubí té una llarga tradició de participació en l’àmbit de la infància, amb un Consell dels Infants pioner que va començar a funcionar de forma pilot el 1999 i que segueix ben viu actualment. “Aquesta feina compartida ens fa sentir orgullosos i ens suposa un repte importantíssim”, ha assegurat l’alcaldessa, que ha afegit: “Per nosaltres, aquest acord amb Unicef és un veritable compromís, perquè Unicef no atorga aquest segell i ja està. Ens demanarà que continuem treballant i, evidentment, no cal que ens ho demani”. L’acord amb Unicef és un incentiu per continuar imprimint a totes les polítiques municipals la mirada de la infància. “Els nens i nenes de Rubí són ciutadans de present, però també del futur. I com que volem una ciutat millor pels nostres nens i nenes, volem que els seus drets es preservin de la millor manera. I què millor que tenir una Ciutat Amiga de la Infància”.

El Programa Ciutats Amigues de la Infància té com objectiu promoure l'aplicació de la Convenció sobre els Drets de la Infància de l'any 89. El segell associat a aquest programa és un reconeixement a aquells municipis que porten a terme polítiques transversals orientades als infants. “Aquest treball de forma transversal que ha fet l’Ajuntament de Rubí té molt mèrit”, ha explicat la presidenta d'Unicef Comitè Catalunya, Anna Folch, que ha destacat tant que el consistori s’hagi “dotat de recursos, perquè sense recursos no es poden fer realitat aquests projectes”, com el fet que “fa molts anys que aquest Ajuntament disposa del Consell d’Infància”. Folch, que ha recordat que una quarta part de la població de Rubí són infants, ha posat de manifest que “s’ha fet molta feina. L’Ajuntament ha aconseguit aquest guardó ─i aprofitem per felicitar-lo─, però això és només l’inici. Cal seguir treballant en aquesta orientació”. Segons la presidenta d'Unicef Comitè Catalunya, “a banda de treballar de manera transversal, voleu posar una mirada d’infància a totes les polítiques municipals. I això té un mèrit extraordinari”.

A l’acte de signatura del conveni, a banda dels regidors de l’equip de govern, també hi han estat presents els portaveus dels diferents grups amb representació al Ple municipal.