Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Unes 200 persones participen a l'acte de commemoració del Dia de la Constitució a Rubí La trobada s'ha desenvolupat per primer cop a la plaça de la Constitució del barri de Les Torres i no ha registrat cap incident https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Unes 200 persones participen a l'acte de commemoració del Dia de la Constitució a Rubí

La trobada s'ha desenvolupat per primer cop a la plaça de la Constitució del barri de Les Torres i no ha registrat cap incident

L'alcaldessa, durant el seu discurs (foto: Localpres).
L'alcaldessa, durant el seu discurs (foto: Localpres)

L’Ajuntament de Rubí s'ha sumat aquest 6 de desembre, per segon any consecutiu, a la commemoració del Dia de la Constitució. L’acte, que ha tingut lloc de forma simbòlica a la plaça de la Constitució, al barri de Les Torres, ha congregat unes 200 persones, segons fonts de la Policia Local de Rubí. Entre els assistents hi havia el cap de llista del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) a les eleccions al Parlament, Miquel Iceta, i la número 5 de Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (Cs), Sonia Sierra.

L'acte ha consistit principalment en la lectura de diversos articles de la Carta Magna a càrrec d'aquells regidors i regidores del consistori que prèviament havien manifestat la seva voluntat de participar-hi. Els i les edils que han llegit els articles de la Constitució han estat per aquest ordre: Mariola Marín (regidora no adscrita), Manuel Mateo (regidor no adscrit), Noelia Borque (PP), Jonatan Cobo (PP), Francisco J. López (Cs), José Abadías (Cs), Rafael Güeto (PSC), Moisés Rodríguez (PSC) i Maria Mas (PSC). L'acte l'ha tancat l'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, qui ha destacat la necessitat de reformar la Carta Magna: "Cal abordar l'enfortiment de drets socials que avui dia necessiten d'una major protecció, com la salut, l'habitatge o la dependència [...]. Un projecte de reforma de la Constitució que inclogui la perspectiva de gènere, que afavoreixi una societat més igualitària, que reforci els valors de solidaritat, junt amb els de llibertat, igualtat, justícia social i pluralisme. Un projecte que signifiqui més Europa".

L'acte commemoratiu celebrat aquest dimecres s'ha desenvolupat sense cap incident.

Enguany es compleix el 39è aniversari de la Constitució, la norma suprema que estableix l’ordenament jurídic al qual estan subjectes els poders públics i tota la ciutadania en general. Va ser ratificada per una àmplia majoria de la ciutadania espanyola en el referèndum que va tenir lloc el 6 de desembre de 1978, i ha servit per articular la vida pública durant gairebé les últimes quatre dècades.