Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una vintena de restauradors locals s’impliquen al projecte Tasta Rubí La primera acció d’aquest projecte impulsat per l’Ajuntament tindrà lloc entre el 6 i el 19 de juliol i se centrarà en la cuina d’estiu https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/una-vintena-de-restauradors-locals-s2019impliquen-al-projecte-tasta-rubi/@@images/image/preview

Una vintena de restauradors locals s’impliquen al projecte Tasta Rubí

La primera acció d’aquest projecte impulsat per l’Ajuntament tindrà lloc entre el 6 i el 19 de juliol i se centrarà en la cuina d’estiu

Un total de 17 restaurants ja s'han sumat a aquesta iniciativa, que busca dinamitzar el sector de la restauració i l’hostaleria.
Un total de 17 restaurants ja s'han sumat a aquesta iniciativa, que busca dinamitzar el sector de la restauració i l’hostaleria

El projecte Tasta Rubí, impulsat pel Servei de Comerç de l’Ajuntament, ha començat a caminar. Prop d’una vintena d’establiments ja s’han implicat en aquesta iniciativa, que busca dinamitzar el sector de la restauració i l’hostaleria, donar a conèixer la qualitat dels seus professionals i posar en valor el producte que ofereixen.

Sota la marca Tasta Rubí, l’Ajuntament vol promoure la cohesió d’un grup de restauradors que faci de motor de futures actuacions a l’entorn de l’hostaleria. El regidor de Comerç en funcions, Jaume Buscallà, ha explicat que “aquest grup, que ha començat amb un nombre determinat de restaurants però que té voluntat de créixer, el que busca és promocionar l’oferta gastronòmica de la ciutat”. Segons Buscallà, “l’objectiu és que els rubinencs que volen sortir a dinar, a sopar i a gaudir de l’oci sàpiguen que el lloc on ho han de fer és justament aquí, a Rubí”.

Per la seva banda, Dani Mas, dinamitzador del grup, ha comentat que la creació de Tasta Rubí persegueix “dinamitzar la restauració de la ciutat. Molts hi creiem, sabem que es pot menjar molt bé i que hi ha molta diversitat, però falta una empenteta perquè ho acabi de conèixer la resta de la població i, fins i tot, altres ciutats”. Mas ha detallat les primeres activitats que impulsarà el grup, on els restauradors treballaran “la cuina de proximitat i el producte quilòmetre zero”.

La primera acció dins d’aquest projecte tindrà lloc entre el 6 i el 19 de juliol i estarà dedicada a la cuina d’estiu. Durant aquest període, els restauradors que formen part d’aquesta iniciativa oferiran plats i/o menús que tindran com a protagonistes el tomàquet i la patata, dos productes de temporada conreats a Rubí. I és que la promoció dels aliments de proximitat i de temporada és precisament un dels eixos de la iniciativa, malgrat que la producció local és limitada. Així, es preveu contactar amb els agricultors del municipi i adaptar les promocions als seus productes, com ara el pèsols, els calçots i la mongeta del ganxet.

A banda de l’activitat programada per aquest mes de juliol, els restauradors que formen part del projecte Tasta Rubí preveuen altres propostes temàtiques per aquest any: una de cuina de tardor que promourà el producte de caça i la cassola, i una de cuina de Nadal amb plats tradicionals propis d’aquestes dates.

En aquests moments, els establiments que ja s’han implicat en el projecte Tasta Rubí són: Plats, El Bullidor, Pizzeria La Bambola, Cotorras, Cafè Catalunya, El Racó de la Sidra, Ca n’Angeleta, El Portalet, Cafè Pàmpol, Ca la Xana, Antic Hostal del Gall, Cal Gori, El Cibulet, Vapor Nou, La Popular, La Cava i El Xamfrà. A més, hi ha altres tres restaurants pendents de confirmar la seva participació en aquesta iniciativa.