Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una vintena de professionals que treballen amb joves es formen sobre diversitat sexual i de gènere El sociòleg i activista trans Miquel Missé ha ofert aquest dimarts una jornada formativa dins els actes organitzats per l’Ajuntament per commemorar el Dia contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Una vintena de professionals que treballen amb joves es formen sobre diversitat sexual i de gènere

El sociòleg i activista trans Miquel Missé ha ofert aquest dimarts una jornada formativa dins els actes organitzats per l’Ajuntament per commemorar el Dia contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia

La jornada ha tingut lloc a la Biblioteca Municipal (foto: Localpres).
La jornada ha tingut lloc a la Biblioteca Municipal (foto: Localpres)

Una vintena de persones han assistit aquest dimarts al matí a la jornada formativa sobre diversitat sexual i de gènere organitzada per l’Ajuntament de Rubí amb motiu del Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia. Miquel Missé, sociòleg i activista trans, ha estat l’encarregat d’orientar els participants sobre la realitat del col·lectiu LGTB i les millors eines per acompanyar aquestes persones i el seu entorn.

A la jornada, que ha tingut lloc a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler, s’han donat cita professionals de l’administració que treballen amb joves, professors d’escoles i instituts, estudiants i familiars de persones transsexuals, entre d’altres. Durant la formació, s’ha abordat la diversitat sexual i de gènere des d’un marc teòric, tot aclarint conceptes al voltant de les persones gais, lesbianes, bisexuals, transsexuals i intersexuals. A més, s’han tractat les fòbies cap al col·lectiu LGTB i les diferents maneres de prevenir-les i d’acompanyar els joves que les pateixen.  

És fonamental entendre que la diversitat hauria de ser la norma i no l’excepció. El que ens hauria de sorprendre és que tots els nois tinguin un comportament masculí i totes les noies un comportament femení, perquè això no té res de natural”, ha argumentat aquest dimarts Miquel Missé. El sociòleg ha convidat els professionals que treballen amb joves a reflexionar sobre els valors del sexisme que encara impregnen la nostra cultura i, davant de possibles casos d’assetjament derivats de l’LGTBfòbia, ha subratllat la importància que la resposta es produeixi de forma col·lectiva.

La jornada de formació d’aquest dimarts ha comptat amb la presència de l’alcaldessa, Ana María Martínez, i de la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García. La primera edil ha explicat que, amb activitats com aquesta, l’Ajuntament vol “treballar per conscienciar la població en relació a les dificultats que pateixen algunes persones per la seva orientació sexual i a la sensibilitat que necessitem cada dia més respecte a les diferents formes de família [...]. Treballem a diari per una ciutat igualitària”.

Activitats de sensibilització
L’Ajuntament s’ha sumat aquest any al Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia amb diverses activitats que tenen com a objectiu conscienciar la ciutadania sobre la situació de desigualtat que pateixen les persones homosexuals, transsexuals i bisexuals, sensibilitzar sobre els diferents models de família, i formar i generar debat al voltant de les diverses formes de viure el cos, la identitat i la sexualitat.

Després de la jornada d’aquest dimarts, el proper 2 de juny a les 18 h tindrà lloc una sessió de contacontes a la Biblioteca Municipal. Sota el títol La família del Rubèn, l’associació Acord buscarà sensibilitzar els infants i el seu entorn sobre els diferents models de família.

Imatges relacionades

L'alcaldessa, dirigint unes paraules als assistents a la jornada formativa (foto: Localpres)
L'alcaldessa, dirigint unes paraules als assistents a la jornada formativa (foto: Localpres)
Miquel Missé ha dirigit la jornada formativa (foto: Localpres)
Miquel Missé ha dirigit la jornada formativa (foto: Localpres)