Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una trentena de curtmetratges competiran aquest cap de setmana a l’InFest El primer festival internacional de curtmetratges de terror, freak i fantàstic se celebrarà al Celler divendres i dissabte https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Una trentena de curtmetratges competiran aquest cap de setmana a l’InFest

El primer festival internacional de curtmetratges de terror, freak i fantàstic se celebrarà al Celler divendres i dissabte

Cartell de l’InFest .
Cartell de l’InFest

La plaça del Celler Cooperatiu acollirà aquest divendres i dissabte la primera edició de l’InFest, el nou festival internacional de curtmetratges de terror, fantàstic i freak impulsat per un grup de joves apassionats del cinema amb el suport de l’Ajuntament de Rubí. El certamen arriba avalat pel seu gran poder de convocatòria: al voltant de 500 pel·lícules d’arreu del món s’han presentat a concurs, de les quals l’organització n’ha seleccionat 29 per projectar-les durant el cap de setmana en el marc d’un esdeveniment amenitzat amb música, actuacions teatrals i col·loquis relacionats amb el cinema.

El festival arrencarà divendres a les 20 h amb una xerrada a càrrec del youtuber Hdub, conegut pel seus doblatges paròdics a Internet. A les 21, tindrà lloc el concert de la banda Súcios, sikóticos, tóxikos, cósmicos, i a les 22 h s’iniciarà la projecció dels primers quinze curtmetratges a concurs. Dissabte, el festival es reprendrà a les 21 h amb l’actuació del grup de hip-hop rubinenc Gran Pueblo, a les 22 h es podran veure la resta de pel·lícules en competició i a les 24 h es lliurarà el premi Smartshot per a curts gravats amb mòbil. La banda local Ninja Pastori serà l’última a actuar aquella nit (0.15 h), just abans de l’entrega de premis de la selecció oficial InFest (1.15 h).

Una nova proposta cultural
L’InFest neix amb la voluntat d’esdevenir un punt de trobada per a produccions audiovisuals professionals i amateurs, així com una nova oportunitat d’oci per a la ciutadania rubinenca. La idea d’organitzar aquest festival va sorgir d’un grup de joves rubinencs, la majoria integrants d’associacions i col·lectius relacionats amb la cultura ─Associació de Músics de Rubí, Tiamat Teatre, Escena 13, Holo Projectes i Fata Morgana─, que trobaven a faltar a Rubí una opció cultural i de lleure d’aquest tipus.

L’esdeveniment s’emmarca dins la programació del Celler, que amb propostes com aquesta es consolida com un equipament de referència en l’àmbit de la cultura contemporània. El regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, s’ha mostrat convençut de l’èxit d’aquesta iniciativa: “El fet que, en una primera edició, un festival com aquest hagi rebut prop de 500 obres és un senyal inequívoc que funcionarà i molt bé. Hem de felicitar els seus impulsors”. De la seva banda, la regidora de Joventut, Marta García, ha insistit en la voluntat de seguir potenciant propostes com aquesta, “que aprofitin el talent i la creativitat dels joves rubinencs, que és molt”.

Els 29 curtmetratges seleccionats per competir a l’InFest es poden consultar al web oficial del festival: www.infest.lol.