Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una seixantena de persones posen a prova la seva ortografia al 5è Dictat Solidari L’activitat, que s’ha celebrat aquest dijous a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler, s’ha centrat en l’obra de Prudenci Bertrana amb motiu dels 150 anys del seu naixement https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Una seixantena de persones posen a prova la seva ortografia al 5è Dictat Solidari

L’activitat, que s’ha celebrat aquest dijous a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler, s’ha centrat en l’obra de Prudenci Bertrana amb motiu dels 150 anys del seu naixement

Un moment de l’acte (foto: Servei Local de Català).
Un moment de l’acte (foto: Servei Local de Català)

Al voltant de 60 persones han participat aquest dijous a la tarda al 5è Dictat Solidari, que ha tingut lloc a l’auditori de la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler. L’activitat, organitzada pel Servei Local de Català (SLC) amb el suport de l’Ajuntament i el Pla Educatiu d’Entorn, ha consistit en la lectura de la narració Dick, inclosa a l’obra Proses bàrbares de Prudenci Bertrana, coincidint amb el 150è aniversari del seu naixement.

Montserrat Vendrell, coordinadora pedagògica de l’Institut La Serreta, ha estat l’encarregada de llegir el text. Un cop realitzat el dictat, els assistents l’han pogut corregir de forma immediata amb l’ajut del Servei Local de Català, que ha incidit en l’ortografia d’algunes paraules, l’accentuació i algunes qüestions de lèxic.

L’acte d’aquest dijous s’emmarca en la celebració de l’Any Bertrana, que commemora els 150 anys del naixement de l’escriptor de Tordera, autor d’obres com Josafat o la trilogia Entre la terra i els núvols, i els 125 anys del naixement de la seva filla, l’escriptora Aurora Bertrana. Per aquest motiu, durant la trobada s’ha sortejat entre els assistents dos llibres d’aquests autors.

En el marc del dictat, també s’ha avançat la publicació d’un blog anomenat Endrapalletres que difondrà amb periodicitat mensual fragments de les obres de Prudenci i Aurora Bertrana. Tal com a explicat Roser Tutusaus, responsable del Servei Local de Català, tothom que ho vulgui podrà participar-hi.

Aquest mateix dijous, les escoles han fet també el Dictat Solidari a partir d’una gravació que han publicat els mitjans locals Ràdio Rubí i Rubitv.cat als seus respectius webs. En aquest cas, el text que s’han llegit ha estat la narració La joguina terrible, inclosa a l’obra Crisàlides, també de Prudenci Bertrana. 

Aportació solidària
Com és habitual, coincidint amb el dictat, s’ha convidat els participants a portar aliments i productes d’higiene de primera necessitat, que en els propers dies es repartiran entre els beneficiaris de les entitats solidàries Càritas, Creu Roja, ASAV, Frater-Nadal i Rubí Solidari. En total, se n’han recollit 145 quilos.

Imatges relacionades

Una seixantena de persones han fet el dictat (foto: Servei Local de Català)
Una seixantena de persones han fet el dictat (foto: Servei Local de Català)