Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una seixantena de persones participen a la 6a edició del dictat solidari L’activitat s’ha centrat en l’obra de Manuel de Pedrolo amb motiu del centenari del seu naixement https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Una seixantena de persones participen a la 6a edició del dictat solidari

L’activitat s’ha centrat en l’obra de Manuel de Pedrolo amb motiu del centenari del seu naixement

El Dictat Solidari ha tingut lloc a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler (foto: Localpres).
El Dictat Solidari ha tingut lloc a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler (foto: Localpres)

Al voltant de 60 persones han participat aquest dimarts al 6è Dictat Solidari, que ha tingut lloc a l’auditori de la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler. L’activitat, organitzada pel Servei Local de Català (SLC) amb el suport de l’Ajuntament i el Pla Educatiu d’Entorn, ha consistit en la lectura d’un fragment d’una de les més de 120 obres de Manuel de Pedrolo, del qual enguany se celebra el centenari del seu naixement.

Montse Flores, professora de llengua i literatura de l’INS Duc de Montblanc, ha estat l’encarregada de llegir el text. El fragment triat ha estat del llibre L’infant dels grans, novetat d’aquest any que ha publicat l’editorial Comanegra. Roser Tutusaus, responsable del Servei Local de Català de Rubí, ha explicat que Perdrolo va començar a escriure aquesta narració per a deixar constància dels progressos de la seva filla Adelais quan tenia vuit mesos: els primers passos, la primera dent, els sons... i les anècdotes familiars entorn d’ella. Pedrolo va regalar aquest llibre a la seva filla als divuit anys. I ara, amb motiu del Centenari, Adelais ha decidit publicar-lo.

Un cop realitzat el dictat, els assistents l’han pogut corregir de forma immediata amb l’ajut del Servei Local de Català, que ha incidit en qüestions d’accentuació i de lèxic, així com l’ús de pronoms febles i de les cometes dins del text narratiu.

Aquest mateix dimarts, els nois i noies de les escoles que ho van decidir han pogut connectar-se a l’enllaç de Ràdio Rubí i fer el Dictat que tenien preparat en línia per a ells. El seu Dictat també ha estat un fragment de L’infant dels grans. Va ser enregistrat dies abans per Ràdio Rubí a l’Escola Mossèn Cinto.

Aportació solidària
Com és habitual, coincidint amb el dictat, s’ha convidat els participants a portar aliments de llarga durada, que en els propers dies es repartiran entre els beneficiaris de les entitats solidàries Càritas, Creu Roja, ASAV, Frater-Nadal i Rubí Solidari. En total, se n’han recollit 150 quilos.