Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una segona expedició de RubíBus arribarà fins a les portes de l’INS J.V. Foix per millorar la mobilitat de l’alumnat en sentit Castellnou La mesura permetrà descongestionar el comboi de les 14.52 h, que va ple d’estudiants, i oferir el doble recorregut interior i exterior fins a la urbanització https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Una segona expedició de RubíBus arribarà fins a les portes de l’INS J.V. Foix per millorar la mobilitat de l’alumnat en sentit Castellnou

La mesura permetrà descongestionar el comboi de les 14.52 h, que va ple d’estudiants, i oferir el doble recorregut interior i exterior fins a la urbanització

La línia L3 connecta el Rubí Forma amb Castellnou, passant per l’INS J.V. Foix (foto: Ajuntament de Rubí).
La línia L3 connecta el Rubí Forma amb Castellnou, passant per l’INS J.V. Foix (foto: Ajuntament de Rubí)

Amb l’objectiu de millorar la mobilitat en transport públic urbà entre l’INS J.V. Foix i Castellnou, a partir del 14 de novembre hi haurà una segona expedició que entrarà fins a l’institut per cobrir la sortida de l’alumnat direcció a aquesta urbanització. Fins ara només hi havia un bus que accedia fins al centre educatiu a les 14.52 h; mentre que a partir de la setmana vinent se’n sumarà un altre a les 14.33 h.

Tant l’AFA com la direcció de l’INS J.V. Foix van plantejar a l’Ajuntament la problemàtica derivada de la sortida d’alumnes a les 14.30 h que necessitaven dirigir-se a la zona de Castellnou en bus urbà. L’únic comboi de la línia L3 que accedia fins a les portes del centre pujava ple en direcció a aquesta urbanització i, a més, només feia el recorregut exterior ─parades INS J.V. Foix, Cruïlla institut, Can Mir, Arenys, Alva Myrdal, Menahem Begim, García Robles, Vallès Park, Can Barceló i Castellnou (terminal L3)─.

L’Ajuntament ha recollit aquesta demanda i ha plantejat una solució, que consisteix a fer arribar l’expedició que actualment passa per la cruïlla de l’institut a les 14.30 h fins al centre educatiu ─aquest bus arribarà a la parada Institut J.V. Foix a les 14.33 h─.

D’aquesta manera, entraran dos autobusos (14.33 h i 14.52 h) a l’institut direcció Castellnou. El de les 14.33 h farà la ruta per l’interior ─parades Institut J.V. Foix, Criïilla institut, Can Mir, Arenys, Argentona, Aiguafreda, La Bisbal, La Bisbal 2, Rasos de Peguera, Port de l’Ordal, Pica d’Estats, Núria i Castellnou (terminal L3)─, mentre que el de les 14.52 h seguirà el recorregut exterior.

Segons el regidor de Mobilitat i Accessibilitat, Rafael Güeto Ortiz, això suposa dos avantatges: “D’una banda, l’alumnat que actualment omple l’únic autobús que entra en aquest horari cap a Castellnou es repartirà entre dos combois. I de l’altra, cada estudiant podrà optar per agafar la ruta que tingui la parada més propera a casa seva. L’objectiu és fomentar una mobilitat sostenible i, alhora, segura i còmode”.

L’Ajuntament ja ha comunicat aquests canvis tant a l’AFA com a la direcció de l’institut.

Objectius de Desenvolupament sostenible