Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una quinzena d’activitats commemoraran la Setmana de la Gent Gran del 22 de setembre al 6 d’octubre La ciutat es dotarà d’un Pla estratègic en l’àmbit de les persones grans de Rubí que fixarà les actuacions a seguir en aquest àmbit i comptarà amb la participació de totes les parts implicades https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Una quinzena d’activitats commemoraran la Setmana de la Gent Gran del 22 de setembre al 6 d’octubre

La ciutat es dotarà d’un Pla estratègic en l’àmbit de les persones grans de Rubí que fixarà les actuacions a seguir en aquest àmbit i comptarà amb la participació de totes les parts implicades

El Consell de la Gent Gran també ha participat a la presentació (Foto: Cesar Font).
El Consell de la Gent Gran també ha participat a la presentació (Foto: Cesar Font)

La commemoració de la tercera edició de la Setmana de la Gent Gran arrenca aquest dissabte a Rubí amb la voluntat de posar en valor l’aportació del col·lectiu a la ciutat. Del 22 de setembre fins el 6 d’octubre, la gent gran agafarà el protagonisme amb un seguit d’activitats de tota mena que busquen posar de relleu la feina feta pel col·lectiu i la seva aportació als veïns i veïnes de Rubí.

La programació, que s’ha presentat aquest dimecres i consta d’una quinzena d’activitats, ha estat proposada pels membres del Consell Consultiu de la Gent Gran. L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha refermat el compromís municipal amb aquest col·lectiu que, a Rubí, suposa un 15% de la població amb més d'11.000 rubinencs i rubinenques de 64 anys o més. Martínez ha assegurat que “treballem per garantir el benestar i l’atenció de la gent gran però també per fomentar la seva participació”. El programa inclou tallers, cursos i conferències, entre d’altres iniciatives que promouen el coneixement, benestar i aprenentatge de la gent gran així com l’intercanvi intergeneracional.

La presentació també ha servit per anunciar la redacció d’un Pla estratègic en l’àmbit de les persones grans. Un projecte que Martínez ha detallat així: “Volem tenir un pla integral que compti amb la participació de totes les parts implicades i que ens defineixi quines són els passos a seguir i com els hem de fer”. Aquest treball, ha dit Martínez, “segueix el paradigma de l’envelliment actiu establert per l’Organització Mundial de la Salut i que, per a nosaltres, serà una eina que ens serà molt útil per garantir la qualitat de vida de les persones grans”.

La intenció és que aquest document estigui enllestit abans de finals de mandat. La previsió estableix que la fase de diagnosi i de propostes finalitzi abans de finals d’any i que després s’obri a debat polític i votació plenària. La ciutadania tindrà l’oportunitat de dir la seva en la redacció d’aquest pla en una sessió de treball que tindrà lloc el 4 d’octubre a l’edifici Rubí Forma.

El Pla és a punt de finalitzar la fase de diagnosi i d’elaboració de propostes que giren al voltant de vuit eixos: participació social i cívica; mobilitat i transport; accessibilitat i ús dels espais públics i privats; habitatge; serveis socials i salut; relacions de suport i ajuda mútua; respecte, desigualtats i condicions d’inclusió; comunicació i informació. Aquesta fase s’ha dut a terme a través de la recollida de dades i del treball en grup de representants del col·lectiu i personal tècnic.

La tinenta d’alcaldia de Serveis a les Persones, Marta García, ha destacat la transversalitat de la programació així com l’objectiu d’aquesta, que és “fomentar la vessant lúdica però també educativa de la vida de la gent gran i treure profit de l’intercanvi entre generacions que és un dels eixos d’aprenentatge considerem més important”.

Fitxers relacionats