Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una pista polivalent, enllumenat i arbrat són les propostes més votades als pressupostos participatius La ciutadania ha decidit destinar la partida de 150.000 euros a la construcció d’una pista polivalent a Can Ximelis, a posar en marxa una prova pilot d’enllumenat intel·ligent i la reposició d’arbres al municipi https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Una pista polivalent, enllumenat i arbrat són les propostes més votades als pressupostos participatius

La ciutadania ha decidit destinar la partida de 150.000 euros a la construcció d’una pista polivalent a Can Ximelis, a posar en marxa una prova pilot d’enllumenat intel·ligent i la reposició d’arbres al municipi

La presentació ha tingut lloc a la sala de plens (Foto: Localpres).
La presentació ha tingut lloc a la sala de plens (Foto: Localpres)

Els rubinencs i rubinenques que han pres part del procés de pressupostos participatius han decidit que es construeixi una pista polivalent a Can Ximelis en la confluència dels carrers Moncayo y Aneto, que es posi en marxa una prova pilot d’il·luminació intel·ligent i es replantin els arbres morts a la ciutat. Aquestes són les propostes ciutadanes que han superat les diferents fases del procés. És a dir, han rebut el suport dels participants, han estat validades tècnicament, s’han prioritzat entre les més acceptades per la ciutadania i, finalment, han rebut la majoria de suports a les votacions definitives.

La proposta de creació d’una pista polivalent ha reunit 103 suports i compta amb una valoració econòmica de 94.380 euros. La idea de tirar endavant un prova d’un nou sistema d’enllumenat intel.ligent ha rebut 76 suports i té un cost de 18.150 euros. La replantació d’arbres a diferents indrets de la ciutat compta amb 51 suports i la seva execució suposaria 36.300 euros. Aquest dos últims projectes estan sent analitzats tècnicament per concretar la definició i ubicació. Aquestes tres accions completaran els 150.000 euros destinats a la iniciativa.

Aquestes conclusions s’han presentat aquest dimarts. L’alcaldessa, Ana María Martínez, s’ha mostrat satisfeta pels resultats de la prova: “Estem satisfets del procediment i de la participació. Ens agrada saber que els veïns i veïnes contribueixen al desenvolupament de la ciutat i, quan tenen l’oportunitat, hi diuen la seva”. A més, Martínez també ha assenyalat el valor pedagògic i social que ha tingut aquesta experiència i l’eina que la ciutat incorpora amb la plataforma Participa Rubí. “Aquesta plataforma ha de ser un punt de trobada, reflexió i decisió dels rubinencs i rubinenques. Això combinat amb les trobades presencials ha ajudat a crear un espai relacional que es molt important per a la ciutat”.

El procés ha comptat amb la col·laboració de la Fundació Ferrer i Guàrdia que és qui ha dinamitzat l’experiència en l’àmbit virtual i el presencial.

Els pressupostos participatius han reservat 50.000 euros a les propostes dels infants i adolescents de la ciutat que s’ha treballat en paral·lel al Consell que representa aquests col·lectius i a les aules dels centres educatius de Rubí.

L’estudi d’arquitectes Urbanins, especialitzat en infància i urbanisme, ha estat l’encarregat de dinamitzar aquest apartat. La proposta sorgida és la creació d’un tros de ciutat ideal, és a dir, un espai que reculli les diferents idees i necessitats expressades durant el procés. La intenció és crear una unitat que es pugui replicar a diferents ubicacions de Rubí.