Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una desena de restaurants de Rubí oferiran cursos de cuina contra el malbaratament alimentari Es tracta d’una de les activitats incloses a la campanya 'Fem un bon ús alimentari' que impulsa l’Ajuntament https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/una-desena-de-restaurants-de-rubi-oferiran-cursos-de-cuina-contra-el-malbaratament-alimentari/@@images/image/preview

Una desena de restaurants de Rubí oferiran cursos de cuina contra el malbaratament alimentari

Es tracta d’una de les activitats incloses a la campanya 'Fem un bon ús alimentari' que impulsa l’Ajuntament

En aquests cursos, els participants aprendran a cuinar sense llençar gens de menjar.
En aquests cursos, els participants aprendran a cuinar sense llençar gens de menjar

L’Ajuntament de Rubí, amb la col·laboració de 8 restaurants de la ciutat i del Mercat Municipal, inicia el proper 19 de novembre tot un seguit de cursos per prevenir el malbaratament alimentari. Es tracta d’una de les activitats de la campanya Fem un bon ús alimentari que el Consistori rubinenc desenvolupa a diferents nivells –a l’escola, amb la ciutadania i al sector de la restauració– amb l’objectiu d’evitar que es llanci menjar que encara es pot consumir. 

Els restaurants que col·laboren en aquesta iniciativa mostraran als participants com estalviar diners i residus a l’hora cuinar. La Popular, Marrakech, Sol Dorado, El Portalet, La Cava, Cal Gori, Da Giorgio, Plats i el Mercat Municipal de Rubí obriran les seves portes per ensenyar els rubinencs a cuinar sense llençar gens de menjar.

Els interessats a participar en aquests cursos, que són gratuïts i tenen places limitades, s’han d’inscriure prèviament al correu electrònic inforesidus@ajrubi.cat o bé al Telèfon Verd 900 130 130 (93 699 98 01 si es truca des d’un telèfon mòbil).

Collita de receptes
La cuina de recapte permet elaborar receptes per aprofitar aliments que estan a punt de fer-se malbé, com ara la fruita molt madura, les restes de menjar d’altres àpats o aquells que es tenen en molta quantitat i no s’arriba a temps de consumir-los. Amb aquest tipus de cuina s’aconsegueix prevenir el malbaratament alimentari. Amb l’objectiu de combatre’l, l’Ajuntament de Rubí engresca la ciutadania a participar a la Collita de receptes de cuina de recapte. Els participants entraran en el sorteig de vals de regal per als restaurants i establiments col·laboradors.

Els regals que se sortejaran són els següents:

  • Cal Gori: Dinar de menú per a dues persones
  • Da Giorgio: Sopar per a dues persones
  • El Portalet: Sopar de menú per a dues persones
  • Mercat Municipal: Tres vals de 20 € per a gastar al Mercat
  • La Cava: Àpat per a dues persones
  • La Popular: Sopar per a dues persones
  • Plats: Menú per a dues persones amb beguda inclosa
  • Sol Dorado: Sopar degustació amb música en viu per a dues persones

Per a participar al concurs cal enviar una recepta a l’adreça inforesidus@ajrubi.cat, compartir-la al compte de Facebook de RubiNET o bé dipositar una butlleta a les bústies instal·lades als bars i restaurants col·laboradors i al Mercat Municipal. A banda d’especificar per a quants comensals és, cal explicar la història de la recepta, els aliments que s’aprofiten i les quantitats, la resta d’ingredients que s’utilitzen i descriure el procés d’elaboració.

Els participants, que han de residir a Rubí, podran presentar un màxim de dues receptes de recapte. Un dels requisits per poder entrar al sorteig és especificar quins són els aliments que s’aprofiten en aquestes receptes. La Collita de receptes finalitzarà el 23 de gener de 2015. El sorteig es realitzarà el 30 de gener i els noms dels guanyadors es publicaran via Facebook.

Altres activitats
A principis d’octubre es van iniciar les primeres activitats als centres educatius de la ciutat en el marc de la campanya Fem un bon ús alimentari. Uns 2.300 alumnes de 3r fins a 6è de Primària i uns 800 estudiants de 3r i 4t d’ESO de la ciutat participen en aquesta iniciativa. Els nens i nenes de Primària assisteixen a una representació teatral en què s’escenifica la importància de no llençar cap aliment que encara es pugui consumir. I als alumnes de 3r i 4t d’ESO se’ls proposa una dinàmica de treball que els atorga la funció de gestors de la llar. 

La campanya també inclou la proposta Acaba’t el plat a casa, organitzada conjuntament amb el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental. Entre els mesos d’octubre i desembre, una vintena de restaurants de la ciutat ofereixen als seus clients uns envasos per tal que aquests es puguin endur a casa el menjar que no s’hagin acabat al restaurant. Amb aquesta proposta es pretén sensibilitzar la ciutadania sobre el malbaratament alimentari als restaurants i també a casa.