Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una demostració al restaurant Plats dóna el tret de sortida a l’edició d’estiu del Tasta Rubí La tercera edició d’aquest projecte gastronòmic compta amb la participació de 18 establiments i té com a protagonistes la patata, el tomàquet i el carbassó https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Una demostració al restaurant Plats dóna el tret de sortida a l’edició d’estiu del Tasta Rubí

La tercera edició d’aquest projecte gastronòmic compta amb la participació de 18 establiments i té com a protagonistes la patata, el tomàquet i el carbassó

El regidor Rafael Güeto, amb una part dels establiments i productors participants (foto: Localpres).
El regidor Rafael Güeto, amb una part dels establiments i productors participants (foto: Localpres)

Un show cooking a càrrec de Jordi Solanas, cuiner del restaurant Plats, ha obert aquest dimecres l’edició d’estiu del projecte gastronòmic Tasta Rubí, impulsat pel Servei de Comerç de l’Ajuntament. A la demostració s’han donat cita alguns dels 18 establiments que participen en aquesta iniciativa, així com productors locals dels tres aliments de temporada que protagonitzen la present edició: la patata, el tomàquet i el carbassó.

Del 18 al 31 de juliol, els restauradors locals elaboraran receptes amb els ingredients seleccionats, que se serviran en tres formats diferents: tastet, plat o menú. Tal com ha explicat el regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, amb aquesta senzilla fórmula es busca “dinamitzar la restauració de la nostra ciutat, fer valer la feina que fan els cuiners de Rubí i també els productes de proximitat”. Per al responsable polític, iniciatives com el Tasta Rubí o el fet d’obrir 24 hores els aparcaments del centre de la ciutatsuposen una empenta a aquesta oferta de qualitat que tenim a la ciutat”.

Productes de temporada
Durant la demostració d’aquest dimecres, el restaurador Jordi Solanas ha ensenyat a elaborar tres senzilles receptes amb els productes d’aquesta edició del Tasta Rubí: un carpaccio de carbassó, un vellut de tomàquet i pakores de patata i pèsol, que els assistents han pogut tastar maridats amb la cervesa artesana rubinenca Barra. Segons he explicat el cuiner, “el que més il·lusió ens fa és treballar amb productors de la zona [...] que tenen grans productes”.

Aquesta tercera edició del Tasta Rubí, la segona de cuina d’estiu, compta amb 18 establiments participants, dos dels quals són nous respecte a l’anterior temporada. Aquests locals són: Antic Hostal del Gall, Bar Galicia, Bar Llamas, Ca la Xana, Ca l’Angeleta, Cal Gori, Cal Canalla, Da Giorgio, El Bullidor, El Portalet, El Racó de la Sidra, Giuliano, Goliard, La Cañita, La Cava, La Cuina de l’Oriol, La Popular i Plats. 

Imatges relacionades

Una vintena de persones han assistit a la demostració (foto: Localpres)
Una vintena de persones han assistit a la demostració (foto: Localpres)
Jordi Solanes (foto: Localpres)
Jordi Solanes (foto: Localpres)