Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una delegació rubinenca visita Avilés i Barakaldo per compartir experiències de transformació de ciutat L’alcaldessa Ana María Martínez Martínez ha explicat la iniciativa COLOR i ha parlat del procés d'implementació de l'Agenda Urbana 2030 https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Una delegació rubinenca visita Avilés i Barakaldo per compartir experiències de transformació de ciutat

L’alcaldessa Ana María Martínez Martínez ha explicat la iniciativa COLOR i ha parlat del procés d'implementació de l'Agenda Urbana 2030

L’alcaldessa de Rubí i la de Barakaldo (foto: Ajuntament de  Barakaldo).
L’alcaldessa de Rubí i la de Barakaldo (foto: Ajuntament de Barakaldo)

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, el regidor de Projecció de la Ciutat, Moisés Rodríguez Cantón; el regidor de Serveis a l’Empresa, Rafael Güeto Ortiz; la regidora de Comunicació, Annabel Cuesta Frabre, i el gerent municipal, Jordi Nuñez Freixa, han visitat aquests dies els municipis d’Avilés i Barakaldo per compartir amb les administracions locals d’aquestes ciutats experiències de transformació municipals.

Els i les rubinenques han visitat l’Ajuntament de Barakaldo, acompanyats per l’alcaldessa Amaia del Campo Berasategi, per conèixer l’experiència d’aquesta ciutat de Biscaia i les seves transformacions urbanes: la primera, després de la desindustrialització, i la segona, que s’està desenvolupant actualment recuperant espais verds, connectant barris i millorant la sostenibilitat del municipi.

Per l’alcaldessa, Barakaldo i Rubí tenen en comú “la voluntat de col·locar a les persones en el centre de les nostres polítiques” com ho demostra l'esforç en ampliar les zones de pas exclusiu per a vianants que han fet tots dos municipis.

Martínez també ha explicat que Rubí, com la ciutat del País Basc, “també ha iniciat el procés d'implementació de l'Agenda Urbana 2030 i ja hem impulsat alguns projectes en aquesta línia, la qual cosa ens fa veure el futur amb optimisme. Busquem referents com el de Barakaldo per a ajudar-nos a aclarir les idees i conèixer altres maneres de treballar que es puguin adaptar a la nostra realitat”.

Per nosaltres l’Agenda Urbana és una eina valuosíssima per aquesta segona transformació per què ens obliga a pensar  d’una altra manera aquesta transformació, prioritzant les persones”, ha argumentat la màxima edil de Barakaldo.

Finalment, la màxima edil ha explicat la iniciativa COLOR com a símbol de la diversitats dels municipìs que avancen cap al futur. Al municipi d’Avilès, els i les rubinenques han estat rebuts per l’alcalde en funcions, Manuel Campo Menéndez. Els i les representants de la ciutat asturiana han explicat el seu Pla de Mobilitat Urbana Sostenible i han acompanyat la comitiva rubinenca en una visita a la Factoría Cultural del municipi, on han estudiat futures col·laboracions, precisament, en el marc de la iniciativa COLOR.

Objectius de Desenvolupament sostenible